Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Općina Čitluk i Vanjskotrgovinska komora BiH potpisale Memorandum o razumijevanju

Marin Radišić, načelnik općine Čitluk i Vjekoslav Vuković, predsjednik Vanjskotrgovinske komora BiH, potpisali su danas u Čitluku Memorandum o razumijevanju u cilju promocije Vinske ceste Hercegovine na domaćem i međunarodnom tržištu.

Memorandum o razumijevanju između Općine Čitluk i Vanjskotrgovinske komore BiH potpisan je kako bi se naglasili zajednički napori u cilju daljnjeg rada na razvoju i promociji Vinske ceste Hercegovine.

Potpisivanju Memoranduma nazočili su Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, Ante Kozina, direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Općine Čitluk, Mirko Bošković, zamjenik glavnog tajnika Vanjskotrgovinske komore BiH, Anđela Rajič, asistent predsjednika VTK BiH, Velibor Trifković, specijalist za razvoj proizvoda pri USAID Turizam-Sarajevo, Blanka Bradvica, specijalist za razvoj turizma u regiji Hercegovina pri USAID Turizam-regionalni ured u Mostaru, Miroslav Ćorić, član Vijeća VCH i Dalibor Lasić, član Vijeća VCH, a svi nazočni na sastanku su dali svoj doprinos u razgovorima o ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Potpisani Memorandum o razumijevanju odražava zajedničku opredijeljenost Općine Čitluk i Vanjskotrgovinske komore BiH (VTK BiH) na zajedničku promociju Vinske ceste Hercegovine i članstvo u istoj. Općina Čitluk i VTK BiH zajedničkim radom planiraju osigurati podršku, te pomoći u razvoju i promoviranju Vinske ceste Hercegovine kao destinacije vinskog turizma koja je članica Iter Vitis kulturne rute vina i vinove loze Vijeća Europe.

Vinska cesta Hercegovine pored vinarija obuhvaća i uključuje i druge proizvođače prehrambenih proizvoda i rukotvorina duž ove ceste, pružatelje smještaja, pružatelje različitih proizvoda i turističkih iskustava i druge relevantne aktere kako bi se pomoću diverzifikacije proizvoda i tržišta, i uz snažan brend koji je privlačan za posjetitelje, povećale poslovne mogućnosti svih uključenih u lanac Vinske ceste Hercegovine, uključujući i one koji su vezani za kulturnu baštinu i nasljeđe, sportsko-rekreativne i avanturističke sadržaje, kao i povijest.

Vinskom cestom Hercegovine rukovodi VTK BiH u suradnji s gradovima/općinama Ljubuški, Čitluk, Mostar, Čapljina, Stolac i Trebinje i uz podršku USAID Projekta za razvoj održivog turizma Bosne i Hercegovine.

WordPress Video Lightbox