Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Općina Čitluk i Federalno ministarstvo prostornog uređenja potpisali dva ugovora o sufinanciranju projekata

Izaslanstvo Federalnog ministarstva prostornog uređenja na čelu sa ministrom Željkom Nedićem boravilo je u utorak, 23. svibja u radnoj posjeti gradu Čapljina. U Gradskoj upravi ugostio ih je gradonačelnik dr. Smiljan Vidić. Tim povodom upriličeno je svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekta iz Hercegovačko-neretvanske županije i Zapadno-hercegovačke županije koje je podržalo Federalno ministarstvo prostornog uređenja. Ukupna vrijednost svih projekata iznosi 1.330.000,00 KM, objavljeno je na web stranici Grada Čapljine.

Ministar Nedić se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i istaknuo kako su projekti iz Čapljine, Stoca, Mostara, Čitluka, Ravnog, Ljubuškog, Gruda, Posušja i Širokog Brijega imali pravovremene i kvalitetno popunjene aplikacije zahvaljujući kojima su ispunili formalno pravne uvjete iz javnog poziva Ministarstva i omogućili si financijsku podršku od preko milijun KM.

„Federalnom ministarstvu prostornog uređenja odobrena su veća financijska sredstva iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2023. godinu, tako da smo bili u mogućnosti podržati vaše projekte sa značajno većim iznosima nego što je to bio slučaj prethodnih godina. Uvjereni smo da će ova podrška, nakon realizacije projekata, biti od koristi svim žiteljima ove dvije županije“, kazao je u svom obraćanju ministar Nedić.

U ime domaćina okupljene je pozdravio gradonačelnik Grada Čapljine dr. Smiljan Vidić koji se u ime svih nazočnih gradonačelnika/načelnika i predstavnika općina i gradova zahvalio ministru na dodijeljenim sredstvima za sufinanciranju projekata iz oblasti utopljavanja zgrada radi uštede energije. Iz oblasti zaštite nacionalnih spomenika i iz oblasti sanacije šteta nastalih uslijed poplava i klizišta.

U svome govoru gradonačelnik Vidić je istaknuo: „Zadaća lokalne vlasti je podizanje kvalitete življenja svojih žitelja u svim segmentima života. Vođeni time, Grad Čapljina samostalno, te uz sudjelovanje svih razina vlasti nastoji utjecati na razvoj svih čimbenika kako bi svojim žiteljima olakšala i poboljšala svakodnevni život. Mnogi projekti rezultat su iscrpnog rada gradski službi, te je upravo ovo svjedočenje kvalitetnom radu“.

Naime, Grad Čapljina je, putem Javnog poziva Federalnog ministarstva prostornog uređenja ostvarila financijsku potporu za realizaciju dva projekta „Izmjena dotrajalih dizalica topline u Domu zdravlja Čapljina“ i “ Izrada elaborata konstruktivne sanacije kule Gavrankapetanovića i okolnih bedema zaštićene zone u Počitelju“. Riječ je o projektima koja će Ministarstvo sufinancirati u iznosu od 80.000, 00 KM, objavljeno je na web stranici Grada Čapljine.

Tijekom sastanka u Čapljini, Općine Čitluk također je potpisala dva ugovora. Načelnik Marin Radišić i ministar Željko Nedić potpisali su ugovore o sufinanciranju projekta „Zamjena postojećih rasvjetnih tijela u ustanovi Dom zdravlja Čitluk s rasvjetnim tijelima s većim stupnjem energetske učinkovitosti“ i projekta „Sanacija klizišta na Barama“.
Ministarstvo će u realizaciji projekta u zgradi Doma zdravalja sudjelovati s 30.000,00 KM, dok će projekt sanacije klizišta podržati sa 70.000,00 KM.

WordPress Video Lightbox