Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Općina Čitluk dobila bespovratna sredstva za unaprjeđenje infrastrukture u Gospodarskoj zoni Tromeđa

U sjedištu Vlade Federacije BiH, Amir Zukić, federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta potpisao je ugovore s dvadeset jedinica lokalne samouprave iz FBiH, kojima je u okviru projekta izgradnje poduzetničkih zona dodijeljeno 3.747.462,41 KM. Među dvadeset općina čiji je projekte prihvatilo Ministarstvo je i Općina Čitluk, a u skladu s potpisanim ugovorom Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta dodijelilo je Općini Čitluk bespovratna namjenska sredstva u iznosu od 133.000,00 KM za realizaciju projekta „Izgradnja servisne prometnice (spoj ulaza 1, 2 i 3) u Gospodarskoj zoni Tromeđa – Međugorje“ čija je ukupna vrijednost 192.200,00 KM.

U ime Općine Čitluk spomenuti ugovor s Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta potpisao je Ivo Bevanda, tajnik Općinskog vijeća Čitluk, a današnjem potpisivanju ugovora između Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i dvadeset jedinica lokalne samouprave iz Federacije BiH nazočio je i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Dvadeset jedinica lokalne samouprave odobrena sredstva usmjerit će na izgradnju nove i unapređenje postojeće infrastrukture u okviru gospodarskih zona na svom području, kao preduvjet za ekonomski rast i zapošljavanje na lokalnom nivou.

Jedinice lokalne samouprave kojim su odobrena sredstva su: Tešanj, Široki Brijeg, Novi Travnik, Stolac, Donji Vakuf, Doboj-Jug, Jablanica, Gradačac, Čitluk, Kiseljak, Čapljina, Zavidovići, Mostar, Žepče, Bihać, Bosanski Petrovac, Kalesija, Usora, Grude i Čelić.

Foto: Vijesti.ba

WordPress Video Lightbox