Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Općinsko vijeće Čitluk usvojilo zaključak s prijedlogom za spas turističke sezone

Općinsko vijeće Čitluk danas je održalo petu sjednicu. Sjednica je održana u kongresnoj dvorani Hotela Brotnjo, a na početku sjednice, Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, prezentirao je prijedlog dnevnog reda, koji je nakon toga i usvojen bez izmjena i dopuna.

Nakon što su vijećnice i vijećnici usvojili izvadak iz zapisnika sa prethodne sjednice i postavili svoja vijećnička pitanja, Mladenka Stojić, pravobraniteljica općine Čitluk, prezentirala je Vijeću izvješće o radu Javnog pravobraniteljstva Općine Čitluk u 2020. godini.

Izvješće o radu Javnog pravobraniteljstva Općine Čitluk, Vijeće je usvojilo, nakon čega su uslijedile prezentacije informacija o radu Crvenog križa Čitluk i Športskog saveza Brotnja. Informaciju o radu Crvenog križa Čitluk u protekloj godini prezentirao je Andrija Stojić, tajnik Crvenog križa Čitluk, koji se osvrnuo na zbog pandemije koronavirusa posebno zahtjevnu godinu za Crveni križ Čitluk i pohvalio rad volontera.

Milorad Pusina, tajnik Športskog saveza Brotnjo, prezentirao je informaciju o radu Športskog saveza, čije su se članice, sportski klubovi s područja općine Čitluk u 2020. godini također morali suočiti s negativnim posljedicama pandemije koronavirusa.

Na današnjoj sjednici Općinsko vijeće Čitluk usvojilo je odluku o davanju prethodne suglasnosti za imenovanje Zdenka Markote za ravnatelja Centra za socijalni rad Čitluk. Davanju suglasnosti prethodila je provedba javnog natječaja.

Također, na današnjoj sjednici Općinsko vijeće Čitluk donijelo je odluku o imenovanju članova Organizacijskog odbora Turističko-kulturno-gospodarske manifestacije „Dani berbe grožđa Brotnjo“. Ovom odlukom u spomenuti organizacijski odbor imenovani su: Predrag Smoljan, predsjednik Odbora, Marin Radišić – zamjenik predsjednika Odbora, te članovi: Borislav Šimović, Andrija Stojić, Marin Sivrić, Krešimir Milićević i Tihomir Prusina.

Uz navedeno, vijećnice i vijećnici OV Čitluk na petoj sjednici Općinskog vijeća jednoglasno su usvojili zaključak da se nadležnima uputi zahtjev za donošenje izmjena vezanih za ograničavanje ulaska stranih državljana u BiH. Usvojenim zaključkom Općinsko vijeće Čitluk predlaže Vijeću Ministara BiH, kao i nadležnim ministarstvima: Ministarstvu za civilne poslove i Ministarstvu sigurnosti da pripreme i donesu nove propise u svezi ulaska stranaca u BiH, a sve u duhu oporavka i spasa turističke sezone u 2021. godini. U tom pravcu predlaže se donošenje odluke koja će omogućiti ulazak u BiH na osnovu: negativnog antigenskog testa, potvrde o preboljenoj koroni ili potvrde o cijepljenju, uz daljnje poštivanje higijensko-epidemioloških mjera izdanih i propisanih od strane nadležnih entitetskih, županijskih i lokalnih stožera civilne zaštite.

WordPress Video Lightbox