Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Održana konstituirajuća sjednica novog saziva Općinskog vijeća Čitluk

Danas je u kongresnoj dvorani Hotela Brotnjo održana konstituirajuća sjednica novog saziva Općinskog vijeća Čitluk na kojoj su vijećnice i vijećnici izabrani na Lokalnim izborima preuzeli svoje mandate. Na konstituirajućoj sjednici vijećnice i vijećnici položili su svečanu prisegu, a za predsjednika OV Čitluk izabran je Predrag Smoljan, koji je i u ranijem sazivu obnašao ovu dužnost, dok je vijećnica Vlatka Martinović izabrana za zamjenicu predsjednika OV Čitluk, čime je konstituiran novi saziv Općinskog vijeća Čitluk.

Izboru predsjednika i zamjenice predsjednika OV Čitluk prethodila je prezentacija izvješća Središnjeg izbornog povjerenstva BiH o ovjeri mandata osobama koje su dobile vijećničke mandate. Spomenuto izvješće prezentirao je Ivo Bevanda, tajnik Općinskog vijeća Čitluk, koji je dao uvodna obrazloženja i prilikom izbora članova Odbora za izbor i imenovanja Općinskog vijeća Čitluk, te članova Povjerenstva za utvrđivanje rezultata glasovanja.

Sukladno odredbama općinskog Statuta i Poslovnika o radu Općinskog vijeća Čitluk, konstituirajućom sjednicom do izbora predsjednika OV Čitluk i zamjenice predsjednika OV Čitluk predsjedavao je Drago Vasilj, kao najstariji vijećnik u novom sazivu.

Predrag Smoljan, predsjednik OV Čitluk, nakon izbora za predsjednika zahvalio je na statutarno i poslovnički savršeno točnom vođenju konstituirajuće sjednice, te kolegicama vijećnicama i kolegama vijećnicima čestitao na osvojenim mandatima, kao i načelniku općine Čitluk Marinu Radišiću na osvojenom drugom mandatu. Gospodin Smoljan je kao predsjednik OV Čitluk također uputio zahvalu svim Broćankama i Brotnjacima koji su izašli na Lokalne izbore 15. studenog i svojim glasom sudjelovali u demokratskom procesu formiranja lokalne vlasti.

Također, predsjednik Smoljan se osvrnuo i na predstojeću prvu radnu sjednicu te je izrazio nadu da će vijećnice i vijećnici, u skladu s danom prisegom, raditi na dobrobit svih žitelja općine Čitluk.

Na kraju kažimo i kako su sve političke opcije koje su sudjelovale u izbornom procesu osvojile vijećničke mandate.

 

WordPress Video Lightbox