Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Održana deseta sjednica Općinskog vijeća Čitluk

Deseta sjednica Općinskog vijeća Čitluk održana je jučer u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra Čitluk. Na jučerašnjoj sjednici Vijeće je usvojilo: izvješće o radu Skupštine Javnog poduzeća „Broćanac“ d.o.o. Čitluk, prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o postupku i uvjetima za legalizaciju građevina izgrađenih bez pravomoćnog odobrenja za gradnju i prijedloge za rješavanje pitanja ispred Općinske službe za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Također, na desetoj sjednici OV Čitluk članice Koalicije „Zajedno smo jači“ upoznale su vijećnike sa stanjem vezanim za usvajanje lokalnog akcijskog plana osoba sa invaliditetom u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Ravnatelj OŠ Bijakovići prezentirao je informaciju o radu OŠ Bijakovići, a direktor JP „Broćanac“ d.o.o. Čitluk na jučerašnjoj sjednici prezentirao je informaciju o radu direktora JP „Broćanac“ d.o.o. Čitluk.

Koalicija „Zajedno smo jači“ okuplja udruge koje skrbe o osobama s invaliditetom i djeci s posebnim potrebama s područja HNŽ. Predstavljajući Koaliciju, na jučerašnjoj sjednici vijećnike su s procedurom usvajanja lokalnog plana akcije i njegovom važnošću upoznale Jasna Vasilj, predsjednica Udruge Susret, Jasna Rebac, predsjednica Udruženja mladih „Ružičnjak-Los Rosales“ i Danijela Kegelje, predsjednica Udruge roditelja i djece s posebnim potrebama „Vedri osmjeh“. U ime 1500 članova, predstavnice Koalicije, nakon što su prezentirale svoje aktivnosti, zamolile su vijećnike za razumijevanje i pomoć u usvajanju lokalnog plana akcije koji još nije usvojen u HNŽ.

Na desetoj sjednici OV Čitluk, prof. Ivan Ostojić, ravnatelj OŠ Bijakovići informirao je vijećnike o radu OŠ Bijakovići u nastavnoj 2016./17. godini kada je OŠ Bijakovići pohađalo 393 učenika, raspoređenih u 17 odjeljenja. Ravnatelj Ostojić govorio je o uspjehu učenika, aktivnostima koje se redovito provode u OŠ Bijakovići, opremljenosti škole, kao i planovima vezanim za predstojeće razdoblje.

Vijećnici OV Čitluk jučer su usvojili izvješće o radu Skupštine JP „Broćanac“ d.o.o. Čitluk, nakon čega je direktor Željko Dugandžić prezentirao informaciju o radu direktora JP „Broćanac“ d.o.o. Čitluk kroz koju se osvrnuo na poslovanje javnog poduzeća i odgovarao na pitanja vijećnika.

U raspravi o prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama Odluke o postupku i uvjetima za legalizaciju građevina izgrađenih bez pravomoćnog odobrenja za gradnju vijećnik Jure Džida amandmanom je zatražio od predlagača povlačenje ove točke. Spomenuti amandman nije dobio potrebnu većinu glasova, nakon čega je odluka o izmjenama i dopunama usvojena.

WordPress Video Lightbox