Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Održana četrnaesta sjednica Općinskog vijeća Čitluk

Četrnaesta sjednica Općinskog vijeća Čitluk održana je danas u Hotelu Brotnjo.

Nakon što je dao uvodne napomene, Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, pozvao je nazočne da minutom šutnje odaju počast nedavno preminulom Jozi Zovki. Podsjetimo, Zovko je bio vijećnik OV Čitluk u dva mandata, a kolege vijećnici pamte ga po aktivnom sudjelovanju u radu Vijeća kao vijećnika i člana više radnih tijela OV Čitluk.

Inače, za četrnaestu sjednicu OV Čitluk usvojen je predloženi dnevni red sa osam točaka dnevnog reda. Nakon usvajanja izvatka iz zapisnika sa prethodne sjednice i pitanja vijećnika, Općinskom vijeću Čitluk izvješće o radu Gradske ljekarne Čitluk u 2021. godini prezentirala je Radmila Jakiša, ravnateljica ove zdravstvene ustanove.
Jakiša je prezentirala izvješće o radu ustanove koja opskrbljuje pučanstvo potrebnim lijekovima, sanitetskim materijalom, ortopedskim pomagalima i ostalim artiklima propisanim Zakonom o zdravstvu, o ustroju i djelatnosti ljekarna te je uz predstavljanje podataka o poslovanju u 2021. godini odgovorila na postavljena pitanja vijećnica i vijećnika.

Izvješće o radu Gradske ljekarne Čitluk usvojeno je sa dvadeset glasova za i jednim suzdržanim glasom. Nakon usvajanja izvješća prigodnim darovima Radmili Jakiši, koja uskoro odlazi u mirovinu nakon dugogodišnjeg predanog rada, u ime vijećnika, ali i žitelja Brotnja, zahvalili su Predrag Smoljan, predsjednik OV Čitluk i Vlatka Martinović, zamjenica predsjednika OV Čitluk.

Na današnjoj sjednici OV Čitluk vijećnice i vijećnici imali su također priliku razmotriti izvješće o radu Javnog pravobraniteljstva Općine Čitluk koje je prezentirala Mladenka Stojić, pravobraniteljica. Dajući osvrt na rad u 2021. godini pravobraniteljica Stojić istaknula je zakonske, kadrovske i materijalne osnove za rad, kao i pregled rada Javnog pravobraniteljstva općine Čitluk u protekloj godini po oblastima.

Izvješće o radu Javnog pravobraniteljstva Općine Čitluk usvojeno je većinom glasova, 20 glasova za i jedan suzdržan.
Ivo Bevanda, tajnik Općinskog vijeća Čitluk na današnjoj sjednici prezentirao je izvješće o radu Općinskog vijeća Čitluk u 2021. godini. Tajnik Bevanda istaknuo je kako je Vijeće u protekloj godini održalo dvanaest sjednica te se osvrnuo na izvještajni dio, normativnu djelatnost, imenovanja i razrješenja, programe i planove, kao i na rad radnih tijela i Kolegija OV Čitluk.

Dio izvješća o radu je i registar akata, teme raspravljanja, nazočnost i aktivnost vijećnika u protekloj godini, a u izvješću je prezentiran i osvrt na statističke podatke za više od deset prethodnih godina. Ovakvo izvješće naišlo je na pohvale vijećnika koji su ga usvojili većinom glasova, kao i na pohvale UNDP-a.

Uz izvješće o radu u protekloj godini na današnjoj sjednici također je usvojen i prijedlog programa rada Općinskog vijeća Čitluk za 2022. godinu. Ovim programom obuhvaćena su najznačajnija pitanja iz djelokruga rada općinskog organa uprave i drugih pravnih subjekata čiji je osnivač Općina Čitluk, koji je prezentirao tajnik Ivo Bevanda.

Vijećnice i vijećnici OV Čitluk na 14. sjednici jednoglasno su usvojili prijedlog odluke o davanju suglasnosti na imenovanje Anice Božić za ravnateljicu javne ustanove Dječji vrtić Čitluk na četverogodišnje mandatno razdoblje.

Također, na današnjoj sjednici jednoglasno je usvojeno rješenje o imenovanju članova Žalbenog vijeća Općinskog vijeća Čitluk. U navedeno žalbeno vijeće na mandat od dvije godine imenovani su Veronika Volarić, Marija Miletić i Marko Klemo, dok će poslove tajnika Žalbenog vijeća obavljati Iva Milićević.

 

 

WordPress Video Lightbox