Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Održana 36. sjednica Općinskog vijeća Čitluk

Danas je u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra Čitluk održana 36. sjednica Općinskog vijeća Čitluk.

Nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice i pitanja vijećnika, Mate Miletić, u svojstvu predsjednika Povjerenstva za davanje stručne ocjene za utvrđivanje urbanističko-tehničkih i drugih uvjeta, prezentirao je informaciju o radu za 2019. godinu spomenutog Povjerenstva.

U svom izlaganju gospodin Miletić naglasio je kako je Povjerenstvo u proteklog godini održalo osam sjednica i obradilo devedeset predmeta, te detaljno obrazložio djelokrug rada i aktivnosti Povjerenstva za davanje stručne ocjene za utvrđivanje urbanističko-tehničkih i drugih uvjeta.

Vijećnicama i vijećnicima danas je također prezentirano izvješće o radu Općinskog vijeća Čitluk za 2019. godinu, koje je za današnje zasjedanje pripremio Ivo Bevanda, tajnik OV Čitluk, a obrazlagao Predrag Smoljan, predsjednik OV Čitluk. Prezentirano izvješće usvojeno je jednoglasno i možete ga pročitati OVDJE.

Uz izvješće o radu u protekloj godini na današnjoj sjednici, također jednoglasno, usvojen je i prijedlog programa rada Općinskog vijeća Čitluk za 2020. godinu. Ovim programom obuhvaćena su najznačajnija pitanja iz djelokruga rada općinskog organa uprave i drugih pravnih subjekata čiji je osnivač Općina Čitluk.

Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, na 36. sjednici Općinskog vijeća Čitluk nazočnim vijećnicama i vijećnicima dao je obrazloženje pod točkom dnevnog reda na kojoj se raspravljalo o odobravanju kreditnog zaduženja. U svom izlaganju načelnik Radišić istaknuo je kako bi se Općina Čitluk kod Razvojne banke BiH zadužila u iznosu od 1.700.000,00 KM zbog financiranja izgradnje zgrade Kulturno-informativnog centra Čitluk. Kreditno zaduženje bilo bi namijenjeno za realizaciju ovog kapitalnog projekta, a kredit bi se realizirao uz kamatnu stopu 2,5 posto fiksno i na razdoblje od 12 godina uz grace razdoblje od jedne godine.

Obrazlažući razloge za prijedlog ovakve odluke načelnik Radišić je spomenuo kako je Općina Čitluk započela izgradnju sportske dvorane OŠ Bijakovići i da priprema početak gradnje sportske dvorane Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića te da uz dva ovako zahtjevna projekta nije u mogućnosti financirati izgradnju zgrade KIC-a iz vlastitih sredstava i sredstava prikupljenih apliciranjem na različite natječaje. U obrazlaganje zahtjeva za odobravanje kreditnog zaduženja uključio se i Predrag Smoljan, predsjednik OV Čitluk, na način da je kazao kako bi se kroz projekt izgradnje zgrade KIC-a realizirali i na Vijeću ranije usvojeni zaključci vezani za izgradnju spomen obilježja za poginule branitelje i Spomen sobe.

Zahtjev za odobrenje kreditnog zaduženja usvojen je jednoglasno.

Na 36. sjednici Općinskog vijeća Čitluk imenovani su članovi Žalbenog vijeća Općinskog vijeća općine Čitluk. Za predsjednicu Žalbenog vijeća imenovana je Veronika Volarić, dok su za članove ovog tijela imenovani Marija Miletić i Marko Klemo, a za tajnicu Iva Milićević.

Članovi Žalbenog vijeća Općinskog vijeća općine Čitluk imenovani su na mandatno razdoblje od dvije godine.

Također, na 36. sjednici Općinskog vijeća Čitluk usvojen je prijedlog odluke o imenovanju članova Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta iz II. svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk. U navedeno Povjerenstvo na četverogodišnji mandat imenovani su: Slaven Markota, fra Miljenko Mića Stojić, Ivica Šarac, Žarko Dugandžić, fra Miro Šego, Ivan Sivrić, Mate Miletić, Andrija Stojić i Ivan Stojić.

Usvojivši izmjene i dopune Odluke o utemeljenju i imenovanju Povjerenstva za davanje stručne ocjene za utvrđivanje urbanističko – tehničkih i drugih uvjeta, vijećnice i vijećnici Općinskog vijeća Čitluk u ovo Povjerenstvo imenovali su: Matu Miletića, Ivu Bevandu, Antu Ćorića, Stanu Krmek i Marina Sivrića te će njihov mandat trajati do kraja 2020. godine.

Na današnjoj sjednici vijećnice i vijećnici su razmatrali i usvojili prijedloge za rješavanje pitanja ispred Općinske službe za geodetske i imovinsko – pravne poslove, nakon čega su dali suglasnost na izmjene i dopune statuta dvije odgojno-obrazovne ustanove, Osnovne škole fra Didaka Buntića – Čitluk i Osnovne glazbene škole Brotnjo – Čitluk.

WordPress Video Lightbox