Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Održana 20. sjednica Općinskog vijeća Čitluk

U Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra danas je održana 20. sjednica Općinskog vijeća Čitluk. Na današnjoj sjednici vijećnici su informirani o radu: SŠ dr. fra Slavka Barbarića, OŠ Bijakovići, OŠ Čerin, OŠ fra Didaka Buntića i OGŠ Brotnjo, također na današnjoj sjednici vijećnici su informirani o izvršenju proračuna Općine Čitluk u razdoblju od 01.01.2018. do 30.06.2018. godine.

Informacije o radu obrazovnih institucija kojima su na čelu, na 20. sjednici Općinskog vijeća Čitluk vijećnicima su prezentirali: Adela Škutor, ravnateljica SŠ dr. fra Slavka Barbarića, Ivan Ostojić, ravnatelj OŠ Bijakovići, Pero Petrušić, ravnatelj OŠ Čerin, Marin Kapular, ravnatelj OŠ fra Didaka Buntića i Jure Sušac, ravnatelj OGŠ Brotnjo. Uz osvrt na aktivnosti u prošloj školskoj godini ravnatelji su se osvrnuli i na obavljene upise za novu školsku godinu, u svojim izlaganjima ukazali na dobre primjere suradnje s općinskim vlastima i probleme koje je potrebno riješiti u nadolazećem razdoblju.

Pomoćnik načelnika Pavo Zovko vijećnicima je prezentirao informaciju o izvršenju proračuna Općine Čitluk u prvih šest mjeseci 2018. godine. U svom izlaganju Zovko je naglasi da su u prvih šest mjeseci ostvareni prihodi u iznosu od 4.725.095,56 KM, što je 54,31% od Planom Proračuna za 2018. godinu predviđenih 8.700.000,00 KM. S druge strane, u istom razdoblju rashodi su iznosili 3.680.281,23 KM, što je 42,30% od Planom Proračuna za 2018. godinu predviđenih 8.700.000,00 KM.

Odluku o usvajanju polugodišnjeg izvješća Proračuna Općine Čitluk za razdoblje od 01.01. do 30.06.2018. godine vijećnici su usvojili jednoglasno, nakon čega su pod točkom razno razgovarali o provedbi odluke o radnom vremenu trgovačkih i obrtničkih radnji, kao i ugostiteljskih objekata na području općine Čitluk.

Pod ovom točkom dnevnog reda vijećnici su upoznati sa zahtjevom za preispitivanje spomenute odluke koji je Općinskom vijeću poslala Udruga proizvođača i trgovaca suvenira u HNŽ, nakon čega su vijećnici, koji su sudjelovali u raspravi, jednoglasno podržali provedbu dijela odluke koji se odnosi na propisano radno vrijeme trgovina za promet duhanskih proizvoda, novina i časopisa te suvenirskih radnji i trgovina tekstilom i obućom na području mjesnih zajednica Međugorje i Bijakovići.

U diskusiji o spomenutoj odluci uz već spomenutu jednoglasnu podršku, sudionici diskusije iznijeli su i svoja razmišljanja o mogućim unaprjeđenjima odluke.

WordPress Video Lightbox