Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Održan inicijalni susret sa članovima Udruge gospodarstvenika Brotnjo

Načelnik općine Čitluk Marin Radišić organizirao je sinoć druženje s vodstvom i članovima Udruge gospodarstvenika Brotnjo, na kojem su načelnik Radišić, predsjednik Općinskog vijeća Predrag Smojan i članovi Udruge gospodarstvenika Brotnjo istaknuli važnost suradnje između Općine Čitluk i udruge koja u ovom trenutku okuplja 34 tvrtke punopravne članice. Tvrtke članice Udruge gospodarstvenika Brotnjo imaju više od 1800 zaposlenih, te zajedno predstavljaju vjerojatno jednu od najrespektabilnijih grupacija na području Hercegovine.

Na početku druženja načelnik Radišić čestitao je na osnivanju udruge gospodarstvenika te dodao kako Općina Čitluk u partnerskom odnosu s Udrugom gospodarstvenika Brotnjo želi raditi na stvaranju boljih uvjeta za život i rad na području cijele općine Čitluk. U tom smjeru načelnik Radišić istaknuo je otvorenost za inicijative i prijedloge koji dolaze ispred Udruge, ali i spomenu problem sa raspolaganjem građevinskim zemljištem i neusklađenost zakonskih odredbi, kao jedne od zapreka u realizaciji zahtjeva za izgradnju novih poslovnih objekata i otvaranje novih radnih mjesta.

Sa svoje strane ću učiniti sve da suradnja s Udrugom gospodarstvenika Brotnjo bude što je moguće bolja. Mislim da će mnoge projekte biti lakše realizirati kada za partnera budemo imali Udrugu, a već uskoro nas očekuju lijepi primjeri suradnje. Sutra potpisujemo Protokol o suradnji institucija i organizacija na lokalnoj razini s ciljem jačanja sustava socijalne skrbi na lokalnoj razini uvođenjem modela integriranog vođenja slučaja, a Udruga gospodarstvenika Brotnjo jedan je od potpisnika ovog Protokola. Nedavno smo donijeli odluku o osnivanju Turističku zajednicu Općine Čitluk. Do sada ni jedna marka od boravišne pristojbe i od članarina koju vi svi uplaćujete prilikom predavanja završnog računa nije se vraćala ondje gdje je prikupljena. Nadamo se da će se ova praksa promijeniti, ali i da će članovi udruge gospodarstvenika uključiti u upravljačka tijela Turističke zajednice Općine Čitluk – kazao je, između ostaloga, načelnik Radišić.

Udrugu, čiji je temeljni cilj poticanje povezivanja i udruživanja članova udruge, zbog zaštite tržišta te unapređenja cjelokupnog gospodarstva u općini Čitluk i šire, u kratkim crtama na sinoćnjem druženju predstavio je Dario Ostojić, predsjednik Udruge.

Ostojić je uz predstavljanje Udruge također naglasio kako već realizirane projekte na području općine Čitluk treba održavati i poboljšavati, te predano raditi na realizaciji novih.

Treba raditi na održavanju postojećih radnih mjesta i na otvaranju novih. Treba privući gospodarstvenike raznim inicijativama, olakotnim uvjetima da bi ulagali u našu općinu te pojednostaviti administraciju. Mi kao gospodarstvenici ćemo doprinijeti našim savjetima i pomoći kako bi našu zajednicu učinili boljom i funkcionalnijom. Zato od nas možete očekivati partnerski odnos, a mi od vas isto tražimo partnerski odnos. Ne samo od vas nego i od svih djelatnika koji rade u Općini. Mi kao udruga stojimo vam načelniče na raspolaganju za razgovore o svim temama koje se tiču i društveno odgovornog ponašanja nas kao gospodarstvenika koji živimo sa svojim obiteljima i obiteljima naših djelatnika u našem Brotnju, ali kao što je poznato u svijetu poduzetništva: Moraš uložiti da bi mogao očekivati dobit – poručio je Ostojić.

Nakon inicijalnog sastanka uskoro će biti organiziran i radni sastanak na kojem će se konkretnije razgovarati o potencijalima i problemima.

WordPress Video Lightbox