Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Objavljena zbirka pjesama „Jednom“ fra Miljenka Stojića

Miljenko Stojić, suvremeni hrvatski književnik, novinar i franjevac, s objavljenih dosadašnjih deset zbirki pjesama, dvije zbirke priča, četiri romana i šest slikovnica, te brojnih ogleda i kritika, donosi pred ljubitelje pisane riječi novo književno djelo.

»Jednom«, naslov je zbirke pjesama prepoznatljivog pjesničkog jezika stvaratelja Miljenka Stojića koji piše jezikom svakodnevice – jezikom opominjućeg priopćavanja. Pjesnik traži, pronalazi, dopunjuje i slavi hrvatsku zemlju, hrvatskog čovjeka i hrvatsku žrtvu ispreplićući pritom svoj zacrtani mozaik. Pjesme su osebujnog izričaja u kojima njihovi stihovi znaju kadšto teći naoko mirno, a onda nas nenadano prenu pršteći snagom i porukom. Kroz sve njih, više ili manje očito, provlači se, pak, pouzdanost i vjera u Boga.

Urednik knjige je Ljubo Krmek, recenziju potpisuju književnici Antun Lučić i Marina Kljajo-Radić, a lekturu i korekturu uradila je Zdenka Leženić. Promišljenu sliku na naslovnici potpisuje Zdenka Bilušić.

Zbirka pjesama „Jednom“ tiskana je u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Čitluku i Ogranka Matice hrvatske u Šibeniku, čiji su predsjednici Andrija Stojić i Zdenka Bilušić. Izrada knjige povjerena je provjerenoj kvaliteti tiskare FRAM-ZIRAL iz Mostara. A naručiti se može najjednostavnije preko nakladnika ili portala miljenko.info, navodi se u priopćenju Ogranka Matice hrvatske Čitluk.

Inače, Ogranak Matice hrvatske u subotu, 16. ožujka pridružio se obilježavanju 28. obljetnice obnoviteljskog rada Ogranaka Matice hrvatske u Livnu. Ovom prigodom u Livnu je predstavljena nakladnička djelatnost OMH Čitluk.

Prof. Andrija Stojić, predsjednik OMH Čitluk, Jasna Ćorić, glavna urednica dječjeg časopisa „Cvrčka“ i književnica Anita Martinac, na gostovanju u Livnu, poseban naglasak stavili su na dječji časopis „Cvrčak“ i romane: Medaljon, Posljednji i Od Franje do Franje.

 

WordPress Video Lightbox