Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Obilježen Svjetski dan cerebralne paralize

Svjetski dan cerebralne paralize obilježen je jučer u Edukacijsko-rehabilitacijskom centru „Sv. Josip Radnik“. Tim povodom organiziran je prigodni program, čiji su važan dio bila izlaganja stručnih predavača i roditelja djece s cerebralnom paralizom.

Predavačice na obilježavanju Svjetskog dana cerebralne paralize bile su dr. Nedjeljka Zrno, specijalist pedijatrije, subspecijalist pedijatrijske neurologije i Tatjana Vasilj Zelić, prof. rehabilitator, dok je o cerebralnoj paralizi iz kuta roditelja govorila Marijana Ostojić.

Okupljenima se obratili i Marijanina kćerka Lucija, a svoju kreativnost recitiranjem pokazala je djevojčica Ena koja je na obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize došla u pratnji majke i asistentice u nastavi.

Inače, obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize u organizaciji Edukacijsko-rehabilitacijskom centru „Sv. Josip Radnik“ svojim su dolaskom podržali predstavnici broćanskih škola i dječjih vrtića, kao i predstavnici ovih odgojno-obrazovnih ustanova s područja Ljubuškog, predstavnici domova zdravlja, centara za socijalni rad, brojnih udruga za djecu s poteškoćama u razvoju iz Hercegovine, studenti i brojni drugi.

Cilj jučerašnjeg programa bio je podizanje svijesti i veća informiranost društva o cerebralnoj paralizi. Također, programom obilježavanja Svjetskog dana cerebralne paralize željela se odaslati poruka podrške djeci/osobama s cerebralnom paralizom i njihovim obiteljima, kao i potaknuti njihovu adekvatniju uključenost u društvenu zajednicu.

WordPress Video Lightbox