Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Obilježen Dan ružičastih majica

Proglašenjem najljubaznijeg razrednog odjela, najljubaznijeg učenika u školi te u svakom razrednom odjelu, danas je završen projekt Vijeća učenika Osnovne škole fra Didaka Buntića pod nazivom Budi prijatelj – izaberi ljubaznost!

Dio je to aktivnosti učenika povodom obilježavanja Dana ružičastih majica koji se, da podsjetimo, obilježava diljem svijeta, a za cilj ima prevenciju vršnjačkoga nasilja. Nastao je spontano, nakon što je skupina dječaka zlostavljala drugog dječaka koji je, u znak podrške majci oboljeloj od raka, odjenuo ružičastu majicu. Dan je to koji nas opominje da svakom obliku nasilja kažemo STOP!

Učenici OŠ fra Didaka Buntića imali su zadatak uočavati djela ljubaznosti i susretljivosti kod drugih učenika, zapisati ih te ubaciti podatke u za to predviđenu staklenku. Predsjednik Vijeća učenika i školska pedagoginja su prebrojali i evidentirali sva djela ljubaznosti te danas uručili certifikate i priznanja najljubaznijima.

Titulu najljubaznijeg razrednog odjela zaslužio je VI.d razred (razrednik Petar Karačić), a najljubaznija učenica u školi je Ana Primorac iz VII.a razreda. Naravno, svaki razred ima i svog najljubaznijeg učenika.

Čestitamo svim učenicima čija su se imena našla na ceduljicama, jer svaka ljubaznost, velika ili mala, nekome je popravila dan, donijela osmijeh ili podarila utjehu. Potičemo ih i dalje da jedni kod drugih uočavaju i ističu dobre osobine te tako svijet čine boljim mjestom.

Jer: „U svakom čovjeku možeš pronaći dovoljno dobra da ga možeš zavoljeti i dovoljno zla da ga možeš zamrziti – odluči se!

S. Prusina/OŠ fra Didaka Buntića 

WordPress Video Lightbox