Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Obavijest PS Čitluk o izmjeni režima prometa

Zavjetno hodočašće od Čitluka do Međugorja u organizaciji župe Krista Kralja – Čitluk i udruge Zavjet Gospi održat će se sutra (24. lipnja), na uočnicu 40. obljetnice Gospinih ukazanja. Organizatori su od nadležnog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija zatražili i dobili suglasnosti za izmjenu režima prometa za vrijeme održavanja hodočašća. Rješenje o suglasnosti za izmjenu režima prometa se odnosi na magistralnu cestu M-17.4, cestovni pravac Mostar – Čitluk – Tromeđa i to na dionicu od župne crkve u Čitluku do kružnog toka u Potpolju, u vremenskom razdoblju od 16,00 do 17,30 sati.

Shodno Rješenju i na temelju istog, policijski službenici mjesno nadležne policijske stanice Čitluk će organizirati i provesti preusmjeravanje prometa, i to:

• Sva vozila koja prometuju iz putnih pravaca Čapljina, Ljubuški i Široki Brijeg preko Tromeđe a u smjeru Mostara će biti preusmjerena na regionalnu cestu R-425, na dionicu Tromeđa-Donji Hamzići te dalje lokalnom cestom putnim pravcem Gornji Hamzići – Blatnica- Garišta gdje je u mjestu Garišta priključak na magistralu M-17.4;
• Sva vozila koja spomenutom magistralom prometuju iz pravca Mostara prema Tromeđi će biti preusmjerena u mjestu Garišta kroz lokalnu cestu na putnom pravcu Blatnica – Hamzići – Tromeđa.

U eventualnim slučajevima hitnih medicinskih i drugih intervencija i izvanrednih situacija, vozilima s pravom prvenstva prolaza će navedenom dionicom biti omogućen prolaz uz obveznu policijsku pratnju te prilagođenu brzinu i povećanu pozornost vozača i drugih sudionika.

Sve vozače savjetujemo da po mogućnosti u navedenom razdoblju ne koriste ovu dionicu navedene magistralne ceste, odnosno ukoliko nemaju izbora da poštuju naredbe i slušaju upute policijskih službenika te postupaju pažljivo i budu strpljivi!

Nadalje, pozivamo lokalno stanovništvo mjesnih zajednica Služnja, Donjih Ograđenika, Dragićine te pogotovo Čerina, Gornjih i Donjih Hamzića te Gornje i Donje Blatnice da uzmu u obzir očekivani pojačan promet kroz svoja sela u navedenom razdoblju te shodno tomu prilagode svoje prometovanje, tj. svedu ga na minimum uz obvezno poštivanje svih prometnih propisa.

Naposljetku, poziva se sve lokalno stanovništvo općine Čitluk koje će sudjelovati na najavljenom Hodočašću da ne parkiraju svoja vozila u neposrednoj blizini crkve u Čitluku već da ista (ukoliko nemaju izbor vozilo ostaviti kući zbog veće udaljenosti) parkiraju na nekom od dostupnih i predviđenih parkirališta, i to: parking plato stadiona „Bare“, parking firme „Soko“, parking kod bivše „Duhanske stanice“, parking između hotela „Brotnjo“ i robne kuće te parking prostor kod Doma zdravlja u Čitluku.

Pobrojani parking prostori su na raspolaganju i hodočasnicima iz drugih župa koji s osobnim vozilima dolaze na hodočašće u Čitluk – navedeno je u obavijesti PS Čitluk.

WordPress Video Lightbox