Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima – aplikantima za županijske novčane potpore

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ obavještava poljoprivredne proizvođače koji su ili koji će u 2017. godini aplicirati za županijske novčane potpore da moraju imati točne podatke u RPG/RK.

Kod određenog broja klijenata koji su predali zahtjev za županijske novčane potpore između ostalog uočeno je kako bankovni računi koji se preuzimaju iz Registra poljoprivrednih gospodarstava i Registra klijenata nisu točni (računi nisu aktivni i slično), te nije moguće izvršiti uplatu za već odobrene potpore. Navedeno je uočeno kod realizacije potpore za animalnu proizvodnju – oprašivači poljoprivrednih kultura-pčelarstvo.

– Naglašavamo, klijent koji podnosi zahtjev za ostvarenje županijskih novčanih potpora uz zahtjev dostavlja samo dokumentaciju propisanu Naputkom, a svi ostali podaci uključujući i bankovni račun koriste se iz podataka koji su uneseni u RPG/RK i na temelju istih se vrši obrada zahtjeva. U slučaju da podaci nisu točni zahtjev klijenta neće se uzeti u razmatranje i neće biti odobren.  Stoga je neophodno da poljoprivredni proizvođači na vrijeme izvrše svaku promjenu svojih podataka u RPG/RK, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ.

WordPress Video Lightbox