Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Nogometašice SFK 2000 Sarajevo potvrdile kvalitetu

Četvrtfinalna utakmica Kupa BiH za nogometašice između ŽNK Brotnjo i SFK 2000 Sarajevo odigrana je danas u Čitluku. Nogometašice SFK 2000 Sarajevo potvrdile su kvalitetu i plasman u polufinale Kupa izborile svladavši Brotnjo 10:0.

Ovako uvjerljiva pobjeda vodeće momčadi Premijer lige nad mladim nogometašicama koje se natječu u trećoj ligi nije nikoga iznenadila, posebice kada se zna da ovakve rezultate nogometašice Sarajeva ostvaruju i u utakmicama Premijer lige.

Po četiri pogotka u današnjoj utakmici za SFK 2000 Sarajevo postigle su kapetanica Alisa Spahić i Jasna Đoković, dok su po jedan pogodak postigle Selma Kapetanović i Aida Hadžić.

Alisa Spahić, kapetanica Sarajeva kratko je nakon utakmice prokomentirala četvrtfinalni ogled Kupa i kazala: Ova utakmica je za nas bila jedna provjera pred nastavak prvenstva i Kupa. Naravno, mi ciljamo i ove godine na duplu titulu. Današnju provjeru odradile smo na dobar način.

Velike razlike u kvaliteti bili su svjesni i u ŽNK Brotnjo, što je potvrdila i igračica Nikolina Barbarić.

Utakmica je prošla kako smo očekivali, samo smo mi očekivale i malo veći rezultat u korist naših današnjih protivnica – kazala je Nikolina i dodala da je bilo za očekivati ovakav ishod u ogledu ŽNK Brotnjo i ekipe koja je petnaest godina na tronu u BiH.

Današnju utakmicu prokomentirala su i dva trenera ŽNK Brotnjo.

SFK 2000 Sarajevo je veoma jak protivnik, oni igraju Premijer ligu, dok smo mi u trećoj ligi. Dobro smo se nosili, u nekim situacijama smo možda imali i neke prilike. U zadnjih petnaest minuta možda smo imali i priliku da damo gol, ali nismo uspjeli. Naše prvenstvo počinje sredinom travnja i najviše ćemo se bazirati na plasman u Prvu ligu – kazao je trener ŽNK Brotnjo Leonardo Klemo.

Netom završenu utakmicu prokomentirao je i trener Josip Ćavar kazavši:

Razlika u kvaliteti je ogromna. Naše cure su igrale super, ali ovo je neki drugi svijet, tako da smo sve u svemu zadovoljni. Naše cure dale su maksimum, ali kvaliteta SFK 2000 Sarajevo je jako velika i ova ekipa pobjeđuje protivnice u Premijer ligi i sa višom razlikom.

Treneri ŽNK Brotnjo suglasni su da nogometašice ŽNK Brotnjo imaju kvalitetu i nadaju se da će uspjeti osvojiti ligu u kojoj se natječu i plasirati se u Prvu ligu.

ŽNK Brotnjo: Babić, Puljić (od 35. Krasić), Bevanda, K. Barbarić, Dedaj, s. Barbarić, Soldo, N. Barbarić, I. Barbarić (od 57. Ivana Hrkać), Mandžo (od 62. Dugandžić), Doko.

SFK 2000 Sarajevo: Hasanbegović, Piskić, Đoković, Am. Spahić (od 45. Hromo), Al. Spahić, Kapetanović (od 67. Kuljanin), Medić, Numanović (od 68. Bećirović), Hamzić, Spasojević, Hadžić.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1021782461302715.1073743085.252864094861226&type=1&l=7063040b01

WordPress Video Lightbox