Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Najveći broj zaraženih od početka pandemije

Na području općine Čitluk u protekla dva tjedna zabilježen je najveći broj novih slučajeva zaraze koronavirusom od početka pandemije.

U razdoblju od 5. siječnja do danas u općini Čitluk imamo 511 novoregistriranih slučajeva od 791 testiranih PCR testom (64,6 %) sa stopom morbiditeta 2708/100000 – navedeno je u priopćenju Stožera civilne zaštite općine Čitluk.

Stožer civilne zaštite općine Čitluk naglasio je kako je riječ o najvećem broju novozaraženih od početka pandemije te da je Dom zdravlja Čitluk u protekla dva tjedna bio najopterećeniji materijalno, kadrovski i u pogledu liječenja od početka pandemije.

Imamo najveći broj novoregistriranih slučajeva od početka pandemije. Radi se o izrazito zaraznom soju virusa sa najvećim opterećenjem na službe Doma zdravlja Čitluk od početka pandemije. U proteklom razdoblju službe Doma zdravlja Čitluk bile se materijalno, kadrovski i u pogledu liječenja najopterećenije. Izrazito povećan broj testiranja i broja novozaraženih su posljedica nepridržavanja mjera primarne prevencije – istaknuto je u priopćenju uz napomenu kako će se u dogovoru sa nadležnima u narednom razdoblju predložiti novi vodič za nadzor nad COVID 19 virusom.

WordPress Video Lightbox