Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Najavljujemo: Gostovanje vinkovačkog Ogranka Matice hrvatske u Čitluku

Ogranak Matice hrvatske Čitluk, u prigodi obilježavanja Dana općine Čitluk i 712. obljetnice prvog pisanog spomena imena Brotnjo, ugostit će Ogranak Matice hrvatske iz Vinkovaca. Predstavljanje ostvarenje Ogranka Matice hrvatske iz Vinkovaca održat će se u srijedu, 23. svibnja.

S početkom u 19,30 sati, u Galeriji Klub Matice hrvatske upriličit će se otvaranje izložbe akademskog grafičara Dubravka Matakovića, a uz otvaranje izložbe radova pod nazivom „STRIP“ u spomenutoj galeriji bit će prikazan kratkometražni crtani film „CIGLA“ istog autora.

Nakon toga, od 20,30 sati Hotelu Brotnjo održat će se predstavljanje knjige „Južnoslavensko pitanje“ autora Ive Pilara i predstavljanje vinkovačkog Ogranka Matice hrvatske.

U prigodno cjelovečernjem programu sudjelovati će: dr. sc. Dražen Švagelj, dr. med. predsjednik OMH u Vinkovcima, akademski grafičar doc. Dubravko Mataković, doc. dr. sc. Ivona Šego Marić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, dipl. iur. Hrvoje Janković iz Odjela za multimedije OMH u Vinkovcima, predsjednik vukovarske podružnice HMI dipl. ing. Silvijo Jergović i predsjednik OMH u Čitluku i član GO MH prof. Andrija Stojić.

Tijekom večeri nastupit će učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo.

WordPress Video Lightbox