Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Nadograđeni dio sustava javne rasvjete pušten u probni rad

Novopostavljena javna rasvjeta u dijelu ulice Bare, u ulici Brig i na pomoćnom igralištu Gradskog stadiona Bare puštena je u probni rad. Projekt nadogradnje sustava javne rasvjete realiziran je u okviru Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajednički projekt Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH.

Vrijednost projekta pod nazivom „Zamjena rasvjetnih tijela u naselju Čitluk – Nadogradnja sustava rasvjete“ iznosi 85.218,11 KM, a realizaciju projekta sufinancirali su Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH i Općina Čitluk.

Kroz ovaj projekt u dijelu ulice Bare, u dužini od 350 metara, postavljeno je jedanaest stupova javne rasvjeta sa LED rasvjetnim tijelima, dok je ulica Brig osvijetljena s devet novih LED rasvjetnih tijela postavljenih na novopostavljene rasvjetne stupove. Također, u projekt je bilo uključeno i postavljanje dva rasvjetna stupa sa osam LED reflektora na pomoćnom igralištu Gradskog stadiona Bare koji su uz javnu rasvjetu ovih dana pušteni u probni rad.

Poslove vezane za postavljanje javne rasvijetle obavili su djelatnici poduzeća ERING d.o.o., dok su za dopremanje sportske opreme koja će unaprijediti sportsku infrastrukturu pomoćnog igrališta, što je drugi dio ovoga projekta, bili zaduženi djelatnici poduzeće Top Sport d.o.o.

U skoro vrijeme predstavnici Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP) i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH posjetit će općinu Čitluk i uvjeriti se na terenu kako su utrošena donatorska sredstva.

Partneri u realizaciji projekta nadogradnje sustava javne rasvjete također su bili Športski savez Brotnja, HNK Brotnjo i Fond za zaštitu okoliša HNŽ.

WordPress Video Lightbox