Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Načelnik Radišić upriličio prijam povodom brojnih uspjeha animiranog filma Nada

Animirani film Nada u travnju je na Cannes 7th Art Awards festivalu osvojio je Međunarodnu veliku nagradu u kategoriji animacije za najbolji animirani film, što je zasigurno najvrijednije priznanje koje je do sada osvojio kratkometražni animirani film HKUD Didak. Uz uspjeh u Cannesu film čije autorstvo potpisuju Pero Petrušić, Ernesto Markota i Slavko Knežević, dok je autor glazbe Gabrijel Prusina, nagrađen je i na brojnim drugim festivalima te je zbog toga Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, danas upriličio prijam za Peru Petrušića te Roberta Jurešića i Renata Zupca, predstavnike HKUD Didak.

Na današnjem prijam načelnik Radišić čestitao je svojim gostima na postignutim uspjesima, a jedan od autora filma i predstavnici HKUD Didak s načelnikom Radišićem podijelili su svoje dojmove sa festivala u Cannesu, ali i sa festivala u Sjevernoj Makedoniji, Mađarskoj, Albaniji i ostalih mjesta gdje je Nada zadobila simpatije struke i gledatelja.

Uz do sada ostvarena gostovanja tema današnjeg prijama bili su i planovi za budućnost vezani za kratkometražni animirani film Nada.

Podsjetimo, animirani film Nada premijerno je prikazan na otvaranju 19. Didakovih dana i od same premijere počinje niz uspjeha ovog filma na festivalima pa je tako Nada nedavno prikazana i na Sarajevo film festivalu.

WordPress Video Lightbox