Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Načelnik Radišić pozvao na pridržavanje primarnih mjera prevencije i preporuka u borbi protiv COVID-19

Zbog izrazito nepovoljne epidemiološke situacije u našoj općini prouzrokovane povećanjem broja oboljelih od korona virusa COVID-19, te imajući u vidu priopćenje Doma zdravlja Čitluk od 07.10.2020. godine, kojim se ukazuje da je od 18.08.2020. godine do 07.10.2020. godine na području naše općine zaraženo 199 osoba od COVID-19 i zbog mogućeg usložnjavanja stanja prigodnim priopćenjem žiteljima općine Čitluk obratio se i Marin Radišić, načelnik općine Čitluk.

U svom priopćenju načelnik Radišić pozvao je sve građane općine Čitluk na odgovorno ponašanje, oprez i pridržavanje svih izdanih preporuka i mjera od strane Federalnog stožera Civilne zaštite, Županijskog stožera civilne zaštite, kao i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Hercegovačko-neretvanske županije, a sve u cilju sprječavanja širenja zaraze od COVID-19.

Također, načelnik Radišić podsjetio je kako je općina Čitluk na početku izbijanja epidemije u BiH bila jedno od većih žarišta, no da je zajedničkim mjerama, donesenim od strane županijskog i općinskog stožera civilne zaštite, kao i odgovornim ponašanjem pojedinaca, postignut odličan rezultat te da u općini Čitluk jedno vrijeme nije bilo zaraženih osoba.

Nažalost neodgovornim opuštanjem i ponašanjem pojedinaca, velikim okupljanjima, nenošenjem maski u zatvorenim prostorima, kao i nepoštivanjem drugih propisanih mjera ponovno dolazimo u situaciju da se broj novooboljelih u našoj općini povećava iz dana u dan. Stoga apeliram i pozivam sve građane općine Čitluk na striktno poduzimanje i poštivanje mjera primarne prevencije koje su u obvezi svakoga od nas, na poštovanje izdanih preporuka u borbi protiv COVID-19 od strane nadležnih stožera iz svake oblasti života, jer jedino ćemo na ovaj način uspjeti popraviti negativnu epidemiološku situaciju u našoj općini i našoj županiji – poručio je Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, na kraju priopćenja.

WordPress Video Lightbox