Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Načelnik Radišić i ministar Soldo održali radni sastanak

Oliver Soldo, ministar za pitanja branitelja u Vladi HNŽ , boravio je danas u radnom posjetu Općini Čitluk. Posjet ministra Solde jedan je iz ciklusa ministrovih planiranih posjeta općinama u županiji, a na današnjem sastanku načelnik Marin Radišić i ministar Oliver Soldo razgovarali su o aktualnoj braniteljskoj problematici, kao i o nedavno održanom okruglom stolu na temu „Mogućnosti otkupa povrća, voća i žitarica u razdoblju od 2017.-2022. godine i prezentacija Programa suradnje Ministarstva hrvatskih branitelja RH i Podravke d.d., te prijenos pozitivnih iskustava u Bosnu i Hercegovinu“.

Sastanku Marina Radišića, načelnika općine Čitluk i Olivera Solde, ministra za pitanja branitelja HNŽ, nazočili su Marin Sivrić iz Odsjeka za gospodarstvo Općine Čitluk i Dražen Mustapić, pomoćnik ministra iz sektora za pravne, opće i administrativne poslove HVO-a i MUP-a.

Na današnjem sastanku razgovarali smo o aktualnoj braniteljskoj problematici, te o suradnji Ministarstva i Općine na zadovoljavanju potreba branitelja, naravno koliko je to u mogućnosti Općine i Ministarstva sukladno pozitivnim zakonskim propisima te proračunskim sredstvima koja su nam dodijeljena. Također, razgovarali smo okruglom stolu koji je 12. siječnja održan u Mostaru na temu prezentacije mogućnosti otkupa proizvoda od strane Podravke d.d. iz Hrvatske – kazao nam je nakon sastanka Oliver Soldo, ministar za pitanja branitelja HNŽ.

Suradnja s Podravkom d.d. prilika je za razvoj poljoprivredne proizvodnje braniteljskih zadruga i unaprijeđenije plasmana proizvoda braniteljskih OPG-ova pa je ministar Soldo od načelnika Radišća na sastanku dobio informaciju o potencijalnim poljoprivrednim površinama na području općine Čitluk koje bi se mogle koristiti u realizaciji suradnje s Podravkom d.d.

Kako nam je ministar Soldo kazao, suradnja braniteljskih zadruga i Podravke d.d. odvijat će se kroz projekte u kojim će Podravka sukladno svojim potrebama, kroz cijene, količine i vrste proizvoda ponuditi različite programe, nakon čega će biti potrebno na terenu organizirati adekvatnu proizvodnju kako bi se traženi proizvodi kvalitetno proizveli i distribuirali ovoj prehrambenoj tvrtki.

WordPress Video Lightbox