Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Na blagdan Krista Kralja bit će blagoslovljen kamen temeljac nove čitlučke župne crkve

Kamen temeljac i gradilište nove župne crkve u Čitluku bit će blagoslovljeni na blagdan Krista Kralja, u nedjelju 25. studenoga. Obred blagoslova na gradilištu održat će se prije sv. Mise u 11 sati.

Za proslavu Krista Kralja, zaštitnika župe koja proslavlja 100. obljetnicu osnutka, župljani će se pripremit trodnevnicom koja započinje 22. studenoga, a tijekom trodnevnice večernje sv. Mise predvodit će: fra Danko Perutina, gvardijan franjevačkog samostana u Mostaru, fra Augustin Čordaš, širokobriješki kapelan i fra Ljubo Kurtović, župnik župe sv. Ante – Humac.

Krist Kralj, zaštitnik je naše župe. Ove godine proslavljamo 100 godina od osnutka župe. Ova trodnevna priprava važna je za našu župu kao priprava za blagdan našega zaštitnika. Dužni smo sudjelovati u pripravi za proslavu ovoga blagdana. Stoga pozivamo sve vas dragi župljani na sudjelovanje u programu trodnevnice – poručili su iz župe Krista Kralja.

U srijedu, 21. studenoga Veliki i Mali župni zbor održat će prigodni koncert povodom proslave blagdana Krista Kralja i sv. Cecilije, zaštitnice pjevača. Koncert će se održati u župnoj crkvi s početkom u 18,30 sati.

Program trodnevnice

22. studenoga, četvrtak – fra Danko Perutina, gvardijan mostarski
17, 30 – molitva krunice
18 sati – sv. misa
klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu

23. studenoga, petak – fra Augustin Čordaš, kapelan širokobriješki
17, 30 – molitva krunice
18 sati – sv. misa
klanjanje Križu Kristovu

24. studenoga, subota – fra Ljubo Kurtović, župnik humački
17, 30 – molitva krunice
18 sati – sv. misa
klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu

WordPress Video Lightbox