Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Mons. Luigi Pezzuto predvodio misno slavlje na otvaranju 29. Mladifesta

Mladifest, međunarodni molitveni susret mladih koji se ove godine održava pod geslom „Živjeti od Božje riječi“, započeo je sinoć predstavljanjem mladih iz 72 države i svečanim misnim slavljem koje je predvodio mons. Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u BiH.

Na početku sinoćnjeg programa, mladim pristiglim i različitih krajeva svijeta dobrodošlicu u župu Međugorje poželio je fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje, nakon čega su se mladi predstavili pronoseći zastave i pločice s nazivima država ispred vanjskog oltara crkve sv. Jakova.

Po završetku predstavljanje, mons. Luigi Pezzuto, apostolski nucij u BiH započeo je svečano misno slavlje uz koncelebraciju nadbiskupa Henryk Hosera, apostolskog vizitatora za župu Međugorje, fra Miljenka Šteke, provincijala Hercegovačke franjevačke provincija, fra Ivana Sesara, glavnog definitora franjevačkog reda u Rimu, fra Marinka Šakote, župnika župe Međugorje i 472 svećenika.

Svojim nastupom svečano misno slavlje uveličali su međunarodni zbor i orkestar, a nakon završetka Mise uslijedilo je Klanjanje pred Presvetim i blagoslov.

29. Mladifest nastavlja se danas cjelodnevnim programom koji se sastoji od ranojutarnje Krunice na Podbrdu kod Gospina kipa, zajedničke molitve, kateheza, svjedočanstava i sličnih sadržaja.

Današnji program završit će meditacijom sa svijećama i molitvom pred križem.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1115721831908777.1073743187.252864094861226&type=1&l=f9a17633bc

 

WordPress Video Lightbox