Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

MNK Brotnjo prigodnom svečanošću i turnirom proslavio jubilej

Svečanom večerom u hotelu Brotnjo sinoć je završena proslava 10. obljetnice utemeljenja MNK Brotnjo. Čitlučki malonogometni klub, nakon dvodnevnog slavljeničkog turnira, na svečanoj večeri okupio je uzvanike, sportske prijatelje iz Splita, Makarske, Ploča, Livna, Mostara i ostalih mjesta , trenere, igrače i članove uprava koji su u proteklih deset godina bili dio MNK Brotnjo, kao i sponzore i prijatelje kluba.

U proteklih deset godina MNK Brotnjo postao je prepoznatljiv po kvaliteti, a uspjesi malonogometnog kluba nastavak su brojnih uspjeha vezanih za dugogodišnju tradiciju organiziranja turnira i igranja malog nogometa na području općine Čitluk. Ekipa malonogometnih znalaca iz Brotnja imala je nekoliko zapaženih nastupa na „Kutiji šibica“, a interes za ovaj sport potenciran je i pokretanjem Malonogometne lige MZ općine Čitluk.

Sve navedeno izazvalo je veliki interes za mali nogomet pa je bilo logično da ljubitelji malog nogometa pokrenu klub koji je jučer završio proslavu 10. obljetnice osnutka.

Od samog početka pa do danas možemo se pohvaliti brojnim uspjesima, tako da s ponosom možemo istaći činjenicu da smo trenutno najuspješniji momčadski sportski kolektiv na području općine Čitluk. Kao što vam je vjerojatno već poznato, naš klub se natječe u najvećem rangu futsal natjecanja u BiH i nakon prvog dijela sezone zauzimamo odlično treće mjesto sa željom i ambicijom da tako nastavimo i u proljetnom dijelu sezone. Svih proteklih sezona, nije uvijek bilo lako, međutim uz svesrdnu pomoć prijatelja kluba, kao i uz ogromno zalaganje Uprave, uspjeli smo prebroditi sve teškoće i s ponosom možemo reći da je danas klub odlično organiziran i financijski stabilan – kazao je Dario Barbarić, član Uprave MNK Brotnjo, nakon što je pozdravio okupljene i zahvalio im na dolasku.

Riječi dobrodošlice okupljenima uputio je i načelnik općine Čitluk Marin Radišić. Načelnik Radišić čestitao je MNK Brotnjo na uspješnom radu i proslavi jubileja, te je naglasio da mali nogomet ima sigurnu budućnost uz Upravu koja dobro radi svoj posao i koja će i dalje imati potporu Općine Čitluk.

Od utemeljenja do danas MNK Brotnjo je iz sezone u sezonu napredovao te je, uzimajući u obzir uspjehe, nakon Sarajeva i Mostara, Brotnjo je postalo treće središte futsala u BiH. Sve to ne bi bilo moguće bez izuzetnog zalaganja utemeljitelja kluba i svih njegovih članova, ali i onih koji vole MNK Brotnjo i daju mu nesebičnu potporu.

Prigodni dar na sinoćnjoj svečanosti tako je uručen Damiru Džebi, izaslaniku Dragana Čovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, a čelni ljudi MNK Brotnjo u znak zahvale posebne zahvalnice uručili su: Općini Čitluk, Javnom poduzeću Broćanac, Hercegovačkoj pivovari, Sportskoj kladionici Premier, Central osiguranju i Nogometnom savezu BiH.

MNK Brotnjo uz to što je prepoznatljiv po kvaliteti, poznat je i po uspostavi dobrih odnosa i sportskih prijateljstava s drugim klubovima. Na proslavi jubileja zahvalnice za sudjelovanje u obilježavanju jubileja uručene su predstavnicima FC Split Tommy, MNK Novo Vrijeme Apfel – Makarska i MNK Porto Tolero – Ploče, čiji predstavnici su također pripremili darove za MNK Brotnjo.

Kvalitetne rezultate MNK Brotnjo ostvario je oslanjajući se na domaće igrače i kvalitetna pojačanja. Za Brotnjo je tako do sada nastupalo ukupnodesetak reprezentativaca BiH i Republike Hrvatske, od koji su neki još u klubu, a Uprava na čelu s predsjednikom Zlatkom Jarkićem postavila si je za cilj održavanje kvalitete kluba, ali i pokretanje kvalitetne škole futsala za djecu i mlade u kojoj bi stasali novi kvalitetni igrači.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.984743135006648.1073743046.252864094861226&type=1&l=681de60dbf

 

WordPress Video Lightbox