Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Međugorski tenisači na američkim sveučilištima

Tenis klub „Međugorje“ u suradnji sa Sportland tennis platformom razvija se u najprestižniju i najkvalitetniju tenisku instituciju u regiji.

Pored tenis škola u regiji (Međugorje, Široki Brijeg, Posušje, Ljubuški), Europi i Americi (Luksmebourg LUX, Balitimore USA), Sportland akademije za juniore i pro igrače, turnira za razvoj mladih i rekreacije, tenis kampova i niza drugih projekata, ovaj sportski klub može se pohvaliti i jednim raritetom.

Naime, već osam tenisača koji su članovi TK Međugorje svoje obrazovanje je nastavilo na prestižnim američkim sveučilištima. Teniski rezultati omogućili su im stipendiju kojima se financira njihovo akademsko i tenisko školovanje. Sveučilišta u Americi pored vrhunskih uvjeta za školovanje nude im i cjelokupnu logistiku (trenere, fizioterapeute, tenis terene, programe treninga, natjecanja) za razvoj teniskog znanja. Nakon toga imaju mogućnost nastaviti put u profesionalni tenis ili imaju mogućnost zapošljavanja u Americi, navode iz Tenis kluba Međugorje.

Od ranije na američkim sveučilištima su Mile Čilić (University of Nevada), Josip Smoljan ( Oklahoma Christian University) i Marino Alpeza ( University of Minesota), a u posljednjih godinu dana njegov put su nastavili: Ante Zovko (St. Bonaventure University New York), Marija Zovko ( University of Florida), Jelena Đordan ( Univesitiy of IW, San Antonio), Petra Ivanković ( Azura Pacific Los Angeles) i Anja Bebić (UIC Barcelona Španjolska).

Kvalitetu rada Sportland Akademije i Teniskog kluba Međugorje prepoznao je i Efe Ustundag sa prestižnog sveučilišta Rise iz Houstona koje spada među top 10 akademskih i sportskih sveučilišta u Americi. Između ove dvije institucije uspostavljena je suradnja za buduće projekte. Pored njih Sportland i Tenis klub Međugorje surađuje i sa drugim sveučilištima i agencijama na sličnim projektima – poručio je Željko Dodig, predsjednik TKM i Sportland tennis.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1018334354980859.1073743080.252864094861226&type=1&l=0d28447615

WordPress Video Lightbox