Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Međugorje se gradi po mjeri stanovnika i hodočasnika

U međugorskoj župi u ovom razdoblju, kada je manje hodočasnika krenulo se u smjeru rješavanja nekih važnih infrastrukturnih i komunalnih problema, rekonstrukciju raskrižja na poznatom međugorskom mostu, koje je godinama bilo usko grlo za dolazak hodočasnika u ovo svjetski poznato mjesto molitve. Zatim parkova, postavljanju nogostupa, rasvjete…

Rekonstrukcija raskrižja na križanju pravca Tromeđa, krak za Čitluk, krak Crkva koji čini istovremeno i obilaznicu je u punom jeku. Načelnik općine Čitluk Marin Radišić i direktor tvrtke KTM Brina d.o.o. Posušje Tomislav Marić su prije nekoliko mjeseci potpisali Ugovor o izvođenju radova – Rekonstrukcija raskrižja na križanju pravaca Tromeđa – krak za Čitluk – Crkva – obilaznica u kružni tok u Međugorju. Cijena radova koji su predmet spomenutog ugovora iznosi oko 500 tisuća KM.

Radovi se odvijaju u fazama. Sama dinamika izvođenja radova izgradnje ovog kružnog toka, čija će izgradnja u velikoj mjeri doprinijeti povećanju sigurnosti odvijanja prometa i smanjenju gužvi, ovisit će o prometnom opterećenju raskrižja i vremenskim uvjetima za vrijeme izvođenja radova. Ugovor između Općine Čitluk i tvrtke KTM Brina d.o.o. Posušje sklopljen je na temelju rezultata provedenog otvorenog postupka javne nabave.
Izgradnja kružnog toka na Tromeđi bila pun pogodak sa aspekta samog prometnog odvijanja. Kružni tok je učinio da se promet na spoju dva veoma važna i frekventna prometna pravca učinio izuzetno efikasnim i sigurnijim za sve sudionike u prometu.

 

Izgradnja „Parka Sivrići“

Međugorje uskoro dobiva i novi park. U tijeku su radovi na realizaciji projekta “Park Sivrići”.
Uskoro se planira, uz sugestiju žitelja i realizacija i uređenje druge javne površine, a to je idejno rješenje uređenja starog igrališta u Sivrića.

Realizacija ovih projekata zasigurno će doprinijeti ljepšem izgledu Međugorja, a ovo je još jedan korak prema ostvarenju ideje da župa Međugorje bude jedno od najljepših i najuređenijih mjesta u Hercegovini.

Uskoro su u planu realizacije i uređenje i drugih javnih površina u ovoj župi. Načelnik općine Čitluk Marin Radišić i Rajko Ćutuk, direktor poduzeća za izgradnju i rekonstrukciju cesta Putovi d.o.o. Grude potpisali su ugovor o izvođenju radova na izgradnji nogostupa u MZ Bijakovići. Radi se o izgradnji nogostupa ulici Ante Starčevića –put prema Šurmancima, zatim u ulici Kralja Tomislava prema Majčinom selu, proširenje nogostupa kraj Osnovne škole i sanaciji nogostupa u ulici fra Slavka Barbarića koji ide prema Podbrdu.

To je pokrenulo Vijeće MZ Bijakovići. Cijena radova ovog ugovora je oko 100 tisuća KM. Planirano je ovih dana da započnu i aktivnosti oko postavljanja rasvjete u ulici koja gravitira Sportskom centru na Krstinama.

Marijan Sivrić/Večernji list

WordPress Video Lightbox