Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Mažoretkinje Čitluk zlatne na Europskom kupu u Sloveniji

Mažoretkinje Čitluk ovaj vikend bile su na Europskom kupu neformacija u Podčetrteku u Sloveniji. Na samom kupu nastupilo je 14 klubova iz različitih država i 72 neformacije.

Naše mažoretkinje natjecale su se u 8 kategorija, te su osvojile medalje u svakoj. U svoju općinu vraćaju se sa 4 zlata i 4 srebra.

Matea Prusina osvojila je zlatnu medalju u kategoriji Kadet solo štap i tako donijela prvu neformacijsku medalju za čitlučke mažoretkinje u kategoriji štapa.

Anamarija Luburić i Magdalena Beljo osvojile su zlatnu medalju u kategoriji Kadet duo pompon te treći put zaredom donijele zlato s Europskog kupa u toj kategoriji.

Petra Stojić i Lana Luburić osvojile su srebrnu medalju u kategoriji Kadet duo štap.

U kategoriji Junior solo pompon Mažoretkinje Čitluk predstavile su se s tri natjecateljice te osvojile dvije medalje. U ovoj kategoriji je Lea Marinčić osvojila visoko 4. mjesto, Ana Primorac drugo mjesto, a Ružica Sušac u našu općinu donosi još jedno zlatno odličje.

U kategoriji Juniori duo pompon Mažoretkinje Čitluk nastupile su s dvije neformacije te osvojile jednu medalju. Duo Iva Bajkuša i Lucija Sušac osvojio je su 5. mjesto, dok su Ema Juričić i Eva Turudić osvojile srebrnu medalju u istoj kategoriji.

Na poseban način valja istaknuti nastupe čitlučkih mažoretkinja u dvjema najtežim kategorijama kupa; Duo junior štap i Solo junior štap, gdje je nastupilo po 10 i 12 natjecateljica. Leona Sušac u najtežoj kategoriji kupa Solo junior štap, u konkurenciji od 12 natjecateljica, osvojila je srebrnu medalju

Petra Martinović i Klara Juričić osvojile su zlatnu medalju u kategoriji Junior solo štap te tako ispisale povijest našeg kluba.

Pod vodstvom trenerica Anje Andričević i Matee Miličević, Mažoretkinje Čitluk ostvarile su najbolji rezultat u postojanju kluba te tako pokazale da se trud, rad i strpljenje uvijek isplate.

Navedeno je u priopćenju Mažoretkinja Čitluk u kojem se trenerice također od srca zahvaljuju roditeljima bez kojih ništa od ovog ne bi bilo moguće te ističu kako je ovo samo početak, da sad nastavljaju još više i jače u susret Državnom prvenstvu koje se ove godine održava u Mostaru 29.5. i Europskom kupu u Pragu koji je planiran 20.-23.10.2022. godine. Također, Mažoretkinje Čitluk pozivaju sve zainteresirane djevojčice i djevojke da im se priključe te da zajedno ispisuju nove stranice ovog sporta u općini Čitluk.

 

 

 

WordPress Video Lightbox