Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Maturanti formirali jubilarni živi adventski vijenac

Maturanti 45. generacije maturanata Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića danas su u školskom dvorištu formirali jubilarni deseti živi adventski vijenac. Predvođeni profesoricom Sandrom Sušac, maturanti su nastavili tradiciju koja je započeta 2012. godine.

Jako sam sretna što smo danas po ovom divnom danu, kojeg nam Bog dade, formirali deseti živi adventski vijenac, doslovno živi zato što su u njemu sudjelovali maturanti kao i ranijih godina. Ideja je nastala 2012. godine. Vođeni idejom da maturanti urade nešto neobično, nešto drugačije za advent počeli smo s pripremama i malo po malo kroz razgovor, od ideje o ogromnom umjetnom vijencu, došli smo na ideju da to budu sami maturanti. Zbilja, desetu godinu se uvijek rado odazovu i poruka svega ovoga bi bila da smo mi advent, da smo mi došašće jedni drugima i ako nije tako sve blještavilo okolo gubi smisao. Budimo došašće jedni drugima – poručila je profesorica Sanda Sušac.

Maturanti se svake godine rado odazovu pozivu na sudjelovanje, a svake godine svoju kreativnost u izradi adventskog vijenaca iskažu kroz različite dodatke. Ove godine bili su to ukrasi izrađeni od papira.

Ponosan sam što sam danas mogao biti dio ovoga živog adventskog vijenca kojeg smo pravili. Kada je profesorica Sanda ušla u razred i spomenula ovo, na prvu smo bili malo skeptični oko svega, ali s obzirom da nam je spomenula i da je ovo jubilarna deseta obljetnica, rado smo se odazvali pozivu. Bila je jako lijepa atmosfera i uživali smo u ovome – kazao nam je Ivan Sivrić, maturant iz IV. 2 razreda i dodao kako se nada da će i sljedeće generacije maturanata SŠ dr. fra Slavka Barbarića uživati u izradi živog adventskog vijenca na isti način.

Uz četiri adventske svijeće koje simboliziraju: nadu, mir, radost i ljubav, simbol adventskog vijenca je i neprekinuti krug koji označava beskonačnu Božju ljubav, a posebnost adventske pripreme za proslavu Božića u Srednjoj školi dr. fra Slavka Barbarića svakako je adventski vijenac koji izrađuju maturanti ove škole.

WordPress Video Lightbox