Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Mališani primili sakrament Prve svete pričesti

U župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku 61 prvopričesnik primio je danas sakrament Prve svete pričesti. Misno slavlje na kojem je 36 prvopričesnika i 25 prvopričesnica primilo sakrament Prve svete pričesti predvodio je fra Goran Azinović, župni vikar u župi Krista Kralja Čitluk.

Nakon što su djeca, odjevena u svečano ruho, u procesiji ušla u župnu crkvu, fra Goran Azinović započeo je misno slavlje na kojemu je propovijedajući poslao nekoliko snažnih poruka djeci i njihovim roditeljima.

Djeca pripadaju Isusu – poručio je na početku svoje propovijedi fra Goran i ispričao priču o susretu malenog dječaka i pape Franje tijekom kojega je mališan provjeravao može li njegov otac biti u Raju premda je bio ateist.

Nastavljajući svoju propovijed fra Goran je naglasak stavio na važnost molitve, a prvopričesnici su svečano obećali da će u svojim obiteljima u mjesecu svibnju moliti krunicu.

Mi ćemo svaki dan moliti krunicu sa svojom obitelji od sutra pa do kraja svibnja – jednoglasno su obećali mališani koji su pripremajući se za Prvu svetu pričest prikupljali novac za siromašnu djecu u Africi.

Dijete ne voli novac. Dijete voli nešto drugo, a to nešto drugo je ljubav…  Naučite svoju djecu da novcem pomažu druge a da zadrže ljubav i da ih novac ne zarobi. Zato dragi roditelji nikada u životu nemojte o novcu pričati pred svojom djecom. To vam je najvažnija lekcija. Nikada ne spomenuti riječ novac pred svojom djecom. Vaše će dijete vjerovati u riječ koju ste najviše puta izrekli – poručio je roditeljima fra Goran Azinović i pozvao ih da umjesto o novcu, putovanjima, odjeći i sličnom svojoj djeci govore o Isusu.

Također, fra Goran Azinovć pozvao je roditelje da mole za svoju djecu, te u završnom dijelu svoje propovijedi ispričao priču o Isusu – Dobrom pastiru.

Ako Isusu dopustite da vas nosi, onda će On vas nositi gdje On želi i to je najveća poruka života. Gdje te Isus želi, tu ćete biti, a ti ćeš Isusa grijati molitvom – naglasio je fra Goran Azinović.

Tijekom svete mise prvopričesnici su za svoje roditelje i ostale vjernike upriličili prigodan program kojim su ujedno sudjelovali u molitvi vjernika, prinošenju darova i zahvali, kojeg je s prvopričesnicima s mnogo umijeća pripremila časna sestra Slavica Kožul. Inače svojim nastupom u pjevanim dijelovima svete mise današnju svečanost uveličali su članovi Malog župnog zbora. Pred kraj mise sve okupljene Mali župni zbor oduševio je izvedbom skladbe „Dođite kličite Bogu svom“ s kojom će se čitlučki zbor predstaviti na Zlatnoj harfi.

WordPress Video Lightbox