Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Lokalno ekonomsko vijeće raspravljao o aktivnostima u 2019. godini

Lokalno ekonomsko vijeće u utorak, 17. prosinca 2019. godine održalo je svoju treću sjednicu. Sjednica je održana u dvorani za sastanke Općine Čitluk, a uz članove LEV-a ispred javnog i privatnog sektora, sjednici su nazočili predstavnici švicarske organizacije HELVETAS, koja djeluje u preko 30 zemalja svijeta, u Bosni i Hercegovini sa ciljem zapošljavanja mladih, te predstavnik Broćanske udruge mladih BRUM.

Na sjednici se raspravljalo o aktivnostima LEV-a kako u privatnom, tako i u javnom sektoru u 2019. godini, kao i o planu aktivnosti za naredno razdoblje s posebnim naglaskom na projekt “Moja budućnost“ koji provodi HELVETAS u četiri općine i grada: Široki Brijeg,Trebinje, Konjic i Čitluk.

Ovaj projekt odnosi se u prvom redu na povećanje zaposlenosti mladih i s njegovom realizacijom se krenulo u 2018. godini. Organizirane su različite obuke mladih. U prvoj etapi sudjelovale su pedeset i dvije osobe iz naše općine, a u sljedećem razdoblju radit će se na jačanju kapaciteta mladih i na njihovom samozapošljavanju, što je jedan od zaključaka sa jučer održanog sastanka od strane organizacija HELVETAS-a, koja će između ostalog upravo ovoj temi posvetiti pozornost u daljnjem tijeku provođenja projekta.

WordPress Video Lightbox