Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Kulturno-umjetničko društvo iz Vionice uručilo zahvalnicu Općini Čitluk

Damir Mandarić, predsjednik HKUD Sv. Marko – Vionica, uručio je danas Marinu Radišiću, načelniku općine Čitluk, zahvalnicu kojom se kulturno-umjetničko društvo iz Vionice zahvaljuje Općini Čitluk za velikodušnu pomoć i potporu u radu Društva.

Tijekom prijema Damir Mandarić,predsjednik HKUD Sv. Marko – Vionica, Marija Primorac, zamjenica predsjednika HKUD Sv. Marko – Vionica i Marin Primorac, tajnik HKUD Sv. Marko – Vionica, upoznali su načelnika Marina Radišića s djelovanjem HKUD Sv. Marko – Vionica i aktivnostima ovog kulturno-umjetničkog društva. Poseban naglasak predstavnici HKUD Sv. Marko – Vionica stavili su na brojne nastupe i gostovanja širom regije.

Sudionici sastanka tako su se osvrnuli na nastup HKUD Sv. Marko – Vionica na nedavno održanoj Večer Hercegovine u Posavini, na kojoj su članice i članovi Društva svojim unikatnim nošnjama, pjesmom i plesom predstavljali Brotnjo, ali i cijelu Hercegovinu pred velikim brojem uzvanika na tradicionalnom susretu koji je održan u Orašju.

Uz ovaj nastup sudionici sastanka osvrnuli su se i na gostovanja HKUD Sv. Marko – Vionica u glazbeno-zabavnoj emisiji Hrvatske radiotelevizije „Lijepom našom“, ostale nastupe, ali i međunarodnu večer folklora koja se svake godine s izuzetno velikim uspjehom organizira u Vionici, kao i na nastupe koji uskoro očekuju čuvare tradicije i običaja, koji kroz svoje nastupe nastoje publiku upoznati s načinom života svojih predaka, a sve u cilju očuvanja i otimanja od zaborava običaja Hrvata Brotnja i Hercegovine.

Na svemu učinjenom u dosadašnjem radu načelnik općine Čitluk Marin Radišić iskreno je čestitao svojim današnjim gostima i naglasio kako će Općina Čitluk nastaviti podržavati rad HKUD Sv. Marko Vionica.

Uz prigodnu zahvalnicu članovi HKUD Sv. Marko – Vionica načelniku Marinu Radišiću uručili su i umjetničku sliku koja će krasiti prostorije Općine Čitluk.

WordPress Video Lightbox