Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Blagoslov obnovljene čatrnje i predstavljanje slikovnica dio su bogatog programa Dana berbe grožđa

Tradicionalna turističko-kulturno-gospodarstvena manifestacija „Dani berbe grožđa“ svake se godine može pohvaliti raznolikim programom. Dio ovogodišnjih, 64. Dana berbe grožđa bit će blagoslov obnovljene čatrnje i predstavljanje slikovnica autora Pere Petrušića, a ovaj dio programa rujanske manifestacije, koja slavi mukotrpan rad vinogradara i vinara, održat će se u nedjelju, 15. rujna u Čerinu.

Blagoslov obnovljene čatrnje, koju je davne 1895. godine izgradio fra Rafo Radoš, a obnovili Ekološko, agro-edukativna udruga „Naš Čerin“ i Općina Čitluk, održat će se u 12 sati, nakon čega će u dvorani Pastoralnog centra župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin biti predstavljene dvije slikovnice autora Pere Petrušića.

„Nevino srce – Diva Grabovčeva“ i „Beskrajan san“ naslovi su slikovnica koje će Pero Petrušić čitateljima ponuditi u nedjelju. Slikovnice u oba slučaja donose zanimljive i bogato ilustrirane priče koje su tiskane u nakladi Ogranka Matice hrvatske Čitluk.

Uz predstavljanje slikovnica, posjetitelji će moći razgledati izložbu originalnih ilustracija i uživati u nastupima Miljenka Radišića i učenika Osnovne škole Čerin, koji će predstavljanju dati glazbeni doprinos.

WordPress Video Lightbox