Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Kozina i Ćurković postali viceprvaci Hrvatske na prvenstvu u Rijeci

Proteklog vikenda u Rijeci je, u organizaciji Atletskog kluba Kvarner, održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i mlađe juniorke (U18). Spomenuto prvenstvo je posljednje državno prvenstvo u prvom dijelu sezone jer nakon njega slijede međunarodna natjecanja.

Atletičari Atletskog kluba Brotnjo nastupili su na prvenstvu održanom u Rijeci, a najuspješniji su bili Filip Kozina i Luka Ćurković, koji su postali viceprvaci Hrvatske.

Filip je nastupio u disciplini troskok, u kojoj je natjecanje završio sa skokom 13.93m, a Luka u skoku u dalj, gdje je ostvario rezultat od 6.60m. Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore i mlađe juniorke nastupio je i Gabrijel Gagro u disciplini troskok, u kojoj je zauzeo solidno šesto mjesto, priopćeno je iz AK Brotnjo.

Također, na ovome natjecanju nastupila je, izvan konkurencije, i Marija Ivanković u disciplini troskok sa skokom od 12.50m, radeći posljednju provjeru za Europsko prvenstvo za mlađe seniorke koje je očekuje od 11. do 14. srpnja u Švedskom Gawle-u.

Drugi dio ekipe AK Brotnjo, nastupio je na Državnom prvenstvu BiH koje je održano u Sarajevu, u organizaciji Atletskog kluba Sarajevo. Premda su još uvijek kadeti, natjecatelji AK Brotnjo nastupili su na prvenstvu za mlađe juniore i mlađe juniorke, na kojemu su imali solidne rezultate s obzirom da su bili mlađi od ostalih natjecatelja.

Na prvenstvu u Sarajevu nastupali su: Renato Blago Martinović (100m i skok u dalj), Petar Sušac (400m), Petra Pavlović (100m) i Marija Dujmović (koplje).

WordPress Video Lightbox