Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Ansambl LADO 6. srpnja ponovno gostuje u Vionici

Dvodnevna, osma po redu međunarodna smotra folklora „Vionica 2019.“ održat će se u subotu i nedjelju (6.. i 7. srpnja) na Športskom centru u Vionici. Organizator međunarodne smotre folklora je HKUD sv. Marko Vionica, a Međunarodna večer folklora „Vionica 2019.“ održat će se pod pokroviteljstvom Općine Čitluk i Vlade HNŽ.

Organizatori ove kulturne manifestacije, nakon što su prošle godine u svom mjestu ugostili državne ansamble iz Hrvatske, Srbije i Makedonije, ponovno će ugostiti Ansambl narodnih pjesama i plesova LADO, koji će 6. srpnja u Vionici održati cjelovečernji koncert. LADO će na Međunarodnoj večeri folklora „Vionica 2019.“ nastupiti u sklopu obilježavanja sedamdeset godina uspješnog djelovanja hrvatskog nacionalnog folklornog ansambla.

Prve večeri međunarodne smotre folklora u Vionici će uz LADO nastupiti i domaćini iz HKUD sv. Marko Vionica, kao i KUD Aluminijum iz Podgorice. Program na Sportskom centru u Vionici započet će u 20.30 sati.

Program prvog dana međunarodne smotre folklora u Vionici bit će prvorazredan kulturni događaj, a Damir Mandarić i Marija Primorac, predsjednik i dopredsjednica HKUD-a Sv. Marko Vionica, su pozvali sve zainteresirane da dođu i uživaju u Vionici i između ostalog rekli:

Bit će to jedinstvena prigoda za posjetitelje da uživaju u prekrasnim nastupima članova Amsambla LADO kroz kratka, ali intenzivna virtualna putovanja u bliža, ali i neka udaljena mjesta gdje žive Hrvati i ljubomorno čuvaju i štite svoje običaje i navike te svoju bogatu tradiciju.

Drugog dana međunarodne smotre folklora na pozornici u Vionici nastupit će članovi i članice osam kulturno-umjetničkih društava iz četiri zemlje, koji će svojim izvedbama posjetiteljima prikazati raznolikost folklornih običaja i bogatstvo plesnih elemenata, te narodnih nošnji i običaja iz svojih krajeva.

Gostovanja kulturno-umjetničkih društava iz brojnih zemalja postala su prepoznatljivo obilježje Međunarodne večeri folklora u Vionici pa je tako HKUD Sv. Marko do sada u Vionici ugostio tri državna ansambla i čak 98 kulturno-umjetničkih društava iz 13 zemalja.

U zabavnom dijelu Međunarodne večeri folklora „Vionica 2019.“ nastupit će širokobriješki „Dukati“, a program na Športskom centru u Vionici započinjati će u 20.30 sati.

WordPress Video Lightbox