Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Jelena Pehar: Nigdje nećete naći ovakvu podršku

Europsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore u ruskom Sochiju još je jednom potvrdilo kvalitetu broćanskog karatea. Na spomenutom prvenstvu Jelena Pehar osvojila je srebrnu medalju, Josip Grbavac dobio je europsku licencu glavnog suca za borbe i kate, a Irena Prga nastupila je za reprezentaciju Hrvatske u svojoj kategoriji. Kolege iz karate klubova s područja općine Čitluk, rodbina i prijatelji naših natjecateljica sinoć su priredili doček za Jelenu Pehar i Irenu Prgu nakon njihovog povratka u Čitluk.

Na samom početku Pavo Zovko i Tihomir Ostojić zahvalili su nazočnima što su se okupili u velikom broju i čestitali natjecateljicama što su na dostojanstven način na europskoj sceni predstavljali mjesto iz kojeg dolaze i u kojem treniraju karate.

Velik je uspjeh plasirati se na europsko i svjetsko prvenstvo, a ako se na ovakvim natjecanjima poluči i uspjeh, onda je to nešto iznad svega. Zahvaljujem se svima, karatašicama najviše jer su nas na Europskom prvenstvu predstavile kako treba – kazao je trener Josip Primorac i dodao kako se nada da će Jelena Pehar nastaviti postizati odlične rezultat u kontinuitetu i da će u budućnosti biti još natjecatelja koji će, svakodnevno rastući u svojim klubovima, postići uspjehe vrijedne divljenja.

Izboriti plasman na europsko prvenstvo izuzetno je teško. Na pripremama broćanskih karatašica radili su iskusni treneri, a zahvalu svima njima uputio je trener Žarko Planinić i kazao kako su pripreme za prvenstvo u Sochiu bile dodatno otežane iz više razloga. Unatoč svemu postignut je izuzetan uspjeh koji ostalim sportašima može poslužiti kao inspiracija.

Vidim ovdje mnogo mladih članova iz sva tri karate kluba s područja općine Čitluk, nadam se da u Jeleni imate uzor i primjer što se može napraviti uz veliki rad i posvećenost karateu. Nadam se da ćemo u budućnosti nekome od vas organizirati ovakav doček – kazao je Žarko Planinić.

Na Europskom prvenstvu nastupili su natjecatelji iz 44 europske države. Sam plasman na ovakvo natjecanje veliki je uspjeh, ali i motivacija za daljnji rad.

Ja nisam baš imala sreće na ovom prvenstvu, ali bila mi je velika čast što sam otišla u Sochi i predstavljala Hrvatsku, našu općinu i Brotnjo. Dala sam sve od sebe. Zahvaljujem našim sponzorima, klubovima i roditeljima koji su nam omogućili odlazak na EP i želim obećati svima da ću se i dalje truditi – poručila je Irena uz čestitku kolegici iz reprezentacija na velikom uspjehu.

Možda i dogodi se čudo

Jelenin uspijeh uistinu je ogroman. Nakon europske bronce sa europskog kadetskog prvenstva i zlatne medalje sa svjetskog kadetskog prvenstva u Jakarti, Jelena je ponovno napravila čudo. Osvojila je srebrnu medalju u juniorskoj konkurenciji, a prisjećajući se svega kroz što je prošla mlada karatašica otkrila je kako sebi voli ponoviti Gibonnijev stih: „Možda i dogodi se čudo“. Emotivno govoreći kako je u nešto manje od tri godine sebi često ponavljala ovaj stih dok je bilo vruće i dok su joj pucali žuljevi, dok je prolazila Scile i Haribde, Jelena je poručila da se čuda mogu dogoditi svakome u njegovom svakodnevnom životu i da njeno čudo nije u Zurichu, Jakarti ili Sochiu već u Čitluku.

Postoje ljudi koji su bili uz mene i kada je bilo najteže, kada sam u sebe prestaneš vjerovati. Hvala mojoj dvojici trenera: Žarku Planiniću i Bojanu Ubiparipu koji su iz mene izvlačili neke snage što se ni sama nisam nadala da ću moći. Hvala i ostalima što su bili uz mene od mojih roditelja, brata, prijatelja iz razreda i svih vas što ste ovdje nazočni. Lijepo vas je vidjeti ovdje. Poznajem kolege iz reprezentacije i znam da nigdje nećete naći ovakvu podršku – kazala je Jelena Pehar.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.992929837521311.1073743055.252864094861226&type=1&l=1fb8ffe33e

WordPress Video Lightbox