Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Jednoglasno usvojen proračun Općine Čitluk za 2019. godinu

Općinsko vijeće Čitluk usvojilo je na današnjoj 23. sjednici proračun Općine Čitluk za 2019. godinu. Usvojeni plan proračuna Općine Čitluk za 2019. godinu predviđa prihode, primitke i kreditna zaduženja u iznosu od 9.053.000,00 KM, a rashode i izdatke u iznosu od 9.043.000,00 KM, s proračunskom pričuvom od 10.000,00 KM. Ovakav proračun vijećnici su usvojili jednoglasno. Također, vezano za ovu točku dnevnog reda vijećnici su usvojili Odluku o izvršenju plana proračuna Općine Čitluk za 2019. godinu.

Usvajanju proračuna prethodilo je njegovo stavljanje na javnu raspravu i usvajanje nacrta plana proračuna na 22. sjednici OV Čitluk, kao i današnja rasprava u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra Čitluk, gdje se održavaju sjednice OV Čitluk, na čijem početku je Pavo Zovko, pomoćnik načelnika, dao uvodna obrazloženja vezana za proračun.

Prije usvajanja proračuna Općine Čitluk za 2019. godinu, Vijeće je na današnjoj sjednici donijelo zaključak o usvajanju izvješća o radu Skupštine JP Broting d.o.o. Čitluk, koje je prezentirao Marin Sivrić, opunomoćenik državnog-općinskog kapitala u Skupštini JP Broting, dok je vijećnike Općinskog vijeća Čitluk o radu direktora JP Broting d.o.o. Čitluk informirao Ante Ćorić, aktualni vršitelj dužnosti direktora.

Uz to, na 23. sjednici OV Čitluk vijećnici su također informirani o radu Povjerenstva za davanje stručne ocjene za utvrđivanje urbanističko-tehničkih i drugih uvjeta. Informaciju o radu spomenutog povjerenstva prezentirao je njegov predsjednik Mate Miletić.

Na kraju sjednice, Predrag Smoljan, predsjednik OV Čitluk, čestitao je vijećnicima nadolazeće blagdane i poželio im da ih provedu u radosti i veselju sa svojim najbližima.

WordPress Video Lightbox