Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Javni poziv vlasnicima ugostiteljskih objekata za smještaj koji imaju privremena rješenja za rad

Općina Čitluk poziva sve vlasnike ugostiteljskih objekata za smještaj, koji koriste ili su koristili svoje ugostiteljske objekte za pružanje usluge smještaja na temelju privremenih odobrenja za rad čiji je rok valjanosti istekao ili istječe s danom 15.04.2022. godine, da u što skorijem roku poduzmu aktivnosti oko legalizacije svojih objekata, odnosno ishođenja uporabne dozvole za smještajne objekte, što je preduvjet za dobivanje trajnih odobrenja za obavljanje ugostiteljske djelatnosti.

Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti iz 2011. godine omogućeno je ugostiteljima obavljanje djelatnosti privremeno, a najduže dvije godine s mogućnošću jednog produženja. Izmjenama spomenutog zakona i odlukama Vlade HNŽ rok je produžen više puta uzimajući u obzir nemogućnost ishođenja uporabnih dozvola.

Uzimajući u obzir odluku Vlade HNŽ iz studenog 2021. godine kojom je propisano kako ugostitelji koji su imali izdana privremena rješenja o utvrđenim minimalnim uvjetima i uvjetima za kategoriju ugostiteljskih objekata za smještaj, ukoliko nisu ishodili uporabnu dozvolu za svoj objekt, mogu ishoditi privremeno odobrenje za rad s rokom važenja do 15.04.2022. godine, Općina Čitluk poziva vlasnike objekata da poduzmu sve aktivnosti oko legalizacije objekata kako bi nesmetano nastavili poslovanje sukladno zakonu.

Nakon obrade zahtjeva i prikupljanja podataka uraditi će se analiza postojećeg stanja u cilju rješavanja problema rada ovih objekata.

Prilog:

Javni poziv vlasnicima ugostiteljskih objekata za smještaj koji imaju privremena rješenja za rad

WordPress Video Lightbox