Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Izvedena predstava „Taj dan kad me Bog spasio“

Predstava „Taj dan kad me Bog spasio“, u izvedbi članova Frame Čitluk, sinoć je izvedena u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku. Nakon večernje sv. Mise framaši su izveli predstavu koja prikazuje obitelj koja je izgubila smisao vjerovanja u Boga. U predstavi „Taj dan kad me Bog spasio“ glumi jedanaest framaša, dok ih je pet pomoglo u postavljanju scene, a tekst za predstavu napisala je Brigita Šimović.

Naša predstava se zove „Taj dan kad me Bog spasio“. Predstava govori o današnjim tradicionalnim obiteljima koje su izgubile smisao vjerovanja u Boga. Točnije, sve negativno se pripisuje Bogu, a za sve pozitivno je zaslužan sam čovjek. Ovo je prikaz jedne obitelji u kojem roditelji vjeruju a djeca su se „modernizirala“ te ne vide smisao Boga. Kada se majka razboljela svi ostali ukućani, osim njezinog muža, okrivljuju Boga za njezinu bolest, te se tek pred sami kraj, čitanjem Novoga zavjeta, njezina okolina obraća i shvaća koliko je Bog pozitivno utjecao na njihov život i koliko zapravo trebaju biti zahvalni što je majka s njima i što je na kraju i ozdravila– kazala nam je Brigita Šimović nakon izvedbe predstave.

Nagrada mladim glumcima amaterima za uloženi trud u pripremu i izvedbu predstave bio je dugotrajan pljesak gledatelja koji su s velikim zanimanjem pratili predstavu.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1039090696238558.1073743112.252864094861226&type=1&l=e5b46b8a14

WordPress Video Lightbox