Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Izašao prvi broj „Cvrčka“ u novoj školskoj godini

Iz tiska je izašao prvi broj dječjeg lista “Cvrčak” u ovoj školskoj godini. Ovaj pouzdan pomoćnik u učenju i bogat izvor didaktičkog materijala koji upoznaje naše učenike s povijesnim i kulturnim znamenitostima zavičaja nastavlja pratiti malene čitatelje na njihovom putu odrastanja i sazrijevanja.

I ovaj put donosi novosti zanimljive djeci, njihovim roditeljima i učiteljima: o prvom danu škole, proslavi Dana kruha, Danu branitelja, Danu starijih osoba, Danu škole u OŠ Čerin, o ekskurziji u OŠ fra Didaka Buntića Čitluk…

U “Kutku za roditelje” Paula Tomić podsjeća roditelje kako ih njihova djeca doista uče biti boljim osobama; u “Književničkim putovanjima” Božidar Prosenjak donosi anegdote sa svojih putovanja i predstavljanja knjiga; u “Kutku za sretno odrastanje” Monika Planinić poučava učenike o novom školskom razdoblju: …Budi željan novih znanja, uči i usvajaj gradivo pomno, a tvoje ophođenje nek’ bude lijepo i pristojno, s najljepšim manirima...”. U rubrici “Učenici istražuju” otkrivamo neobične životinje, kao npr. ribu prozirne glave ili lisnatog morskog zmaja.

U novoj, edukativnoj rubrici “Tri čvora franjevaca” upoznavat ćemo poznate franjevce, a velik dio ovog broja posvećen je “Hercegovačkom Mojsiju”-fra Didaku Buntiću.

Fra Ante Marić u svojoj zanimljivoj rubrici “Cvrčak povjesničar” donosi priču o sv. Franji Asiškom i Framašima.

Tu je i intervju s Anom Ostojić, vrsnom matematičarkom i šahisticom iz OŠ fra Didaka Buntića Čitluk, brojni literarni i likovni uradci naših talentiranih učenika i druge zanimljivosti.

Za odličan vizualni izgled lista i ovaj su se put pobrinuli njegovi grafički urednici: Anela Korać i Ivica Selak, poručili su iz uredništva dječjeg lista Cvrčak.

WordPress Video Lightbox