Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Hrvatsko žrtvoslovno društvo posjetilo Brotnjo

Prošlog vikenda Hrvatsko žrtvoslovno društvo sa sjedištem u Zagrebu organiziralo je trodnevno hodočašće u Hercegovinu pod nazivom “Stopama uporno prešućivanih hrvatskih žrtava u četrdesetim godinama 20. stoljeća”.

Pedeset članova Društva predvođeni predsjednikom Antom Beljom u Međugorju je dočekao predsjednik Matice hrvatske Čitluk gospodin Andrija Stojić koji je uz riječi dobrodošlice svim članovima Društva podijelio prigodne darove, knjige iz bogate nakladničke djelatnosti i blagoslovljene sličice s molitvom.

Po dolasku u Međugorje svi članovi Hrvatskog žrtvoslovnog društva sa domaćinom uputili su se na večernju misu u crkvu Sv. Jakova te nakon mise i večere u obližnjem pansionu “Stana” sa izaslanstvom od četiri člana Društva posjetili su Spomen obilježje u Čerinu. U noćnim satima pod dobro osvijetljenim prostorima oko crkve i na samom Spomen obilježju domaćin je goste upoznao sa svim pojedinostima oko nastanka Župe, izgradnje Spomen obilježja kao i o Tradicionalnoj književno glazbenoj manifestaciji Susreti pod hrastom. Nakon obilaska i razgledavanja domaćin je goste odveo u svoju konobu gdje su uz domaću blatinu dugo u noć dogovarali daljnju suradnju između ove dvije hrvatske udruge, priopćeno je iz Ogranka Matice hrvatske Čitluk.

WordPress Video Lightbox