Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Hodočasnici iz Hercegovine zahvalili Kraljici Mira velikim zavjetnim hodočašćem

Vjernici iz Hercegovine sinoć su Blaženoj Djevici Mariji – Kraljici Mira zahvalili za četrdeset godina milosti zavjetnim hodočašćem od Čitluka do Međugorja. Ovim hodočašćem završila je devetnica koju su organizirali Župa Krista Kralja – Čitluk i udruga Zavjet Gospi, a danas će se u Međugorju, uz prisutnost velikog broja vjernika, proslaviti 40. obljetnica Gospinih ukazanja.

Početkom svibnja Župa Krista Kralja – Čitluk i udruga Zavjet Gospi započeli su s nedjeljnim hodočašćima od Čitluka do Brda ukazanja. Predvođeni župnikom fra Mirom Šegom i župnim vikarom fra Goranom Azinovićem župljani župe Krista Kralja započeli su s hodočašćima, a iz tjedna u tjedan povećavao se broj hodočasnika koji su na nedjeljna hodočašća dolazili iz različitih krajeva Hercegovine. Svoj vrhunac devetnica je imala sinoć kada se rijeka hodočasnika iz Čitluka uputila prema Međugorju.

Uz križ, Gospin kip okićen crvenim ružama i zastave, hodočasnici su sinoć molitvom i duhovnim pjesmama zahvalili za primljene milosti. Za hodočašće od Čitluka do Međugorja trebalo im je nešto manje od dva sata.

Nakon dolaska pred župnu crkvu sv. Jakova u Međugorju hodočasnicima se zahvali o fra Miro Šego, koji je podsjetio kako je prvo zavjetno hodočašće iz Čitluka u Međugorje održano prošle godine, te da je ove godine održano ukupno devet hodočašća kojima se željelo zahvaliti za primljene milosti povodom 40. obljetnice Gospinih ukazanja u Međugorju.

Svima vam od srca još jednom hvala. Hvala mostarskom kraju, hvala širokobriješkom kraju, hvala posuškom kraju, duvanjskom kraju, ljubuškom kraju i na poseban način veliko hvala mojim Brotnjacima – kazao je fra Miro Šego, nakon čega je okupljenima udijelio blagoslov.

Sudionici hodočašća sudjelovali su u sinoćnjem molitvenom programu u sklopu kojega je fra Miro Šego predvodio misno slavlje.

Zbog velikog broja hodočasnika koji su se okupili na sinoćnjem hodočašću za promet motornih vozila privremeno je bio zatvoren dio magistralne ceste M-17.4 i lokalna cesta od Potpolja do Međugorja, o čemu su brigu vodili pripadnici PS Čitluk i njihove kolege iz ostalih policijskih postaja, dok su pripadnici HGSS Čitluk – Međugorje i njihove kolege koordinirale hodočašćem i bile na usluzi hodočasnicima. Svi navedeni uložili su mnogo truda i u sigurno odvijanje Hodnje mira koja se u jutarnjim satima održala od samostana sv. Ante na Humcu do međugorske župne crkve.

WordPress Video Lightbox