Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

HKUD Brotnjo koncertom proslavilo dvadesetu obljetnicu

Članovi HKUD Brotnjo zajedno sa svojim gostima sinoć su u Dvorani sv. Ivana Pavla II proslavili dvadeseti rođendan ovog broćanskog društva. Pedesetak aktivnih članova, koliko ih sada broji društvo osnovano u svibnju 1999. godine, bivši članovi društva, gošće i gosti iz: HKUD sv. Ante Cim, Tamburaškog orkestra „Misericordia“ – Šurmanci, ženske klape „Bura“ – župa Gradina, muške klape „Concordia“ – Međugorje, ženske pjevačke skupine HKUD Didak – župa Gradnići, Neretvanskih bećara te Monija Jarak Mikulić, Darija Ramljak, Antonija Petrina i Iva Berišić nastupima na pozornici oduševili su mnogobrojne posjetitelje slavljeničkog koncerta.

U uvodnom dijelu koncerta organizatori su srdačno pozdravili sve svoje drage prijatelje koji su došli u Međugorje na njihov slavljenički koncert, a sve nazočne, u svoje i u ime načelnika općine Čitluk Marina Radišića, pozdravio je Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk.

Veseli me proslava dvadesetog rođendan HKUD Brotnjo. Svi koji pratimo rad HKUD Brotnjo znamo da nije bilo lako u ovih dvadeset godina. Članovi i uprava društva susretali su se s raznim problemima, ali uvijek su dali sve od sebe da bi se održali, nastavili s radom i tako dočekali dvadeseti rođendan. Čestitam im i poručujem da mogu biti ponosni na svoj rad. Veseli me ova puna dvorana, a posebno kada vidim ovdje dosta mladih, posebno djece. Znači da naša kultura i tradicija imaju budućnost jer ostaju oni koji će svjedočiti o tome – rekao je Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk te uz zahvalu onima koji su prije dvadeset godina za ime društva odabrali naziv Brotnjo uputio zahvalu župnom uredu župe Međugorje što je omogućio dobre uvijete za održavanje koncerta.

Fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje također se obratio nazočnima na početku koncerta, a u svom govoru fra Marinko je istaknuo kako su kulturno-umjetnička društva vrijedna poštovanja jer čuvaju vrijednosti koje bi bez njih bile polako zaboravljene.

Društvo čuva i njeguje vrijednosti. Mi kažemo tradicija. Ta riječ nam ponekad može zazvučati nazadno. Međutim, to je nešto jako dobro. Nešto što čuva, čuva nešto lijep i dobro te je stoga vrijedno poštovanja – rekao je fra Marinko Šakota.

Župnik župe Međugorje je i blagoslovio sve nazočne, a nakon blagoslova uslijedili su nastupi izvođača i na samom kraju koncerta dodjela zahvalnica.

Prije sama dodijele zahvalnica Marinko Bukovac, predsjednik HKUD Brotnjo, još je jednom zahvalio nazočnima te svima koji su dali doprinos u realizaciji slavljeničkog koncerta. Također, predsjednik HKUD Brotnjo istaknuo je veliki doprinos veterana kroz proteklih dvadeset godina i izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je slavljenički koncert održan u predblagdansko vrijeme i da je na taj način nastavljena tradicija predblagdanskog druženja na koncertima započeta prije petnaest godina.

Niz istaknutih članova, od kojih neki posthumno, sinoć su nagrađeni zahvalnicama za dugogodišnje članstvo i nesebičan doprinos promicanju broćanskog identiteta i kulturnog amaterizma, a HKUD Brotnjo zahvalnicama je zahvalio i izvođačima koji su nastupili na sinoćnjem koncertu.

Prigodni dar ispred HKUD Brotnjo Slavica Herceg i Marinko Bukovac uručili su i Borislavu Šimoviću, dugogodišnjem voditelju i bivšem predsjednički društva, dok su i sami slavljenici dobili darove. Tako su primjerice predstavnici KUD-a Ivan Kapistran Adamović – Čepin svoje dugogodišnje prijatelji iz HKUD Brotnjo iznenadili darovima, a uz darove slavljenici su dobili i mnoštvo čestitki među kojima valja izdvojiti video čestitku Mate Bulića, kao i čestitku dr. Vlatke Martinović, ravnateljice Zavoda zdravstvenog osiguranja FBiH.

Slavljenički koncert u Međugorju, nakon kojeg je druženje nastavljeno na domjenku, vodili su Sanja Pehar i Dragan Soldo.

WordPress Video Lightbox