Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Gospođi Mary Walsh uručeno javno priznanje „Počasni građanin Općine Čitluk“

Humanitarki Mary Walsh danas je u Dvorani za sastanke Općine Čitluk uručeno javno priznanje „Počasni građanin Općine Čitluk“. Za ovu prigodu upriličena je mala svečanost, kojoj su uz dobitnicu javnog priznanja nazočili Ivan Sulić, bliski suradnik gospođe Walsh u realizaciji humanitarnih projekta te Helen i Elenor, suradnice gospođe Walsh.

Javno priznanje gospođi Walsh uručili su Marin Radišić, načelnik općine Čitluk i Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, a svečanosti uručivanja povijesnog, prvog javnog priznanja za počasnog građanina općine Čitluk, također su nazočili Ivo Bevanda, tajnik OV Čitluk i zamjenik predsjednika Udruge Susret – udruge koja je inicirala dodjelu javnog priznanja i Mario Rozić, šef Ureda načelnika.

Gospođa Mary Walsh nominirana je i izabrana za dodjelu javnog priznanja „Počasni građanin Općine Čitluk“ jer je dugi niz godina vlastite potencijale, znanje i etičnost stavila u službu društvenog i humanitarnog rada, širenje ideje humanosti i općeg dobra, zbog zasluga u pružanju pomoći siromašnima te za, općinu Čitluk, jako značajnog pružanja potpore djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom kroz izgradnju objekta Edukacijsko-rehabilitacijskog centra Sveti Josip Radnik.

Zgradu edukacijsko-rehabilitacijskog centra u Potpolju izgradila je Humanitarna udruga „Sv. Josip“ iz Chicaga te je zgradu nakon izgradnje darovala Općini Čitluk, a istaknutu ulogu u projektu izgradnje imale su Mary Walsh i pokojna časna sestra Muriel Geisler.

Inače, Općina Čitluk do sada nije imala dodijeljeno priznanje za počasnog građanina. Povodom proslave Dana općine Čitluk, nakon provedenog javnog natječaja, Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja donijelo je odluku o dodjeli javnih priznanja, koju su vijećnice i vijećnici Općinskog vijeća Čitluk usvojili jednoglasno. Ovom odlukom don Draganu Filipoviću na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Čitluk povodom Dana općine dodijeljena je Nagrada za životno djelo, dok gospođa Walsh nije mogla nazočiti sjednici u svibnju te joj je zasluženo priznanje uručeno danas.

Nakon svečanosti u Općini Čitluk, gospođa Mary Walsh posjetila je Edukacijsko-rehabilitacijski centar Sveti Josip Radnik i razgledala sadržaje kojim je centar obogaćen od njenog posljednjeg posjeta i druženja s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.

WordPress Video Lightbox