Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Federalni stožer civilne zaštite dodijelio Općini Čitluk 60.000 KM za otklanjanje posljedica prirodne nepogode

Na današnjoj 30. redovnoj sjednici Federalnog stožera civilne zaštite, kojom je, u odsustvu zapovjednice Jelke Milićević, predsjedao načelnik Fahrudin Solak, razmatran je i usvojen Prijedlog odluke o dodjeli jednokratne novčane pomoći za saniranje dijela šteta općinama u Zapadnohercegovačkoj županiji u ukupnom iznosu od 165.000 KM, i to: Ljubuškom 100.000 KM, Grudama 15.000 KM, Posušju 10.000 KM i Širokom Brijegu 40.000 KM.

Razmatran je i usvojen Prijedlog odluke o dodjeli jednokratne novčane pomoći za saniranje dijela šteta općinama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u ukupnom iznosu od 280.000 KM, i to: Čapljini 105.000 KM, Čitluku 60.000 KM, Jablanici 20.000 KM,  Konjicu 30.000 KM i Stocu 65.000 KM.

Prethodno je Federalna komisija za procjenu štete putem vlada Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije, zaprimila zahtjeve ovih općina za dodjelu jednokratne novčane pomoći za otklanjanje posljedica prirodne nepogode izazvane niskim temperaturama i mrazom (krajem travnja i početkom svibnja ove godine) nakon što su proglasile stanje prirodne nepogode.

Na današnjoj sjednici članovi FSCZ ocijenili su izuzetno uspješnim sudjelovanje timova FUCZ u NATO terenskoj vježbi „Bosna i Hercegovina 2017“, a savjetnik Jelke Milićević za strateško planiranje Mario Glibić prenio je njene čestitke na doprinosu FUCZ ukupnom uspjehu i odličnoj organizaciji ove vježbe.

Na sjednici je razmatran i usvojen Prijedlog odluke o odobravanju sredstava Federalnoj upravi civilne zaštite u iznosu od 60.000 KM za troškove koji su nastali zbog aktivnog sudjelovanja u NATO terenskoj vježbi „Bosna i Hercegovina 2017“ koja je u Tuzli i okolici održana od 25. do 29. rujna.

Također je razmatran i usvojen Prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika o radu FSCZ, u kojem se, između ostalog, u članak 2 dodaje stavak koji se tiče novih okolnosti čiji se nastanak nije mogao predvidjeti i koje zahtijevaju hitno donošenje odluke, odnosno zaključka Stožera. U tom slučaju, zapovjednik, uz konzultaciju s načelnikom Stožera, je ovlašten sazvati telefonsku sjednicu koja bi bila održana tako što načelnik obavijesti sve članove o potrebi i razlozima donošenja odluke, odnosno zaključka Stožera i zatraži izjašnjavanje svakog člana, priopćeno je iz Federalnog stožera civilne zaštite.

WordPress Video Lightbox