Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Domaćini pokazali najviše na prvom danu 8. Memorijala Ante Erić

Jučer je u Čitluku počeo 8. Memorijalni turnir Ante Erić. Na dvodnevnom turniru za mlade nogometaše u organizaciji HNK Brotnjo-Čitluk natjecat će se momčadi iz BiH i Republike Hrvatske u dvije starosne kategorije, a jučer je odigran turnir za nogometaše rođene 2012. godine na kojemu je najviše pokazala momčad domaćina, HNK Brotnjo-Čitluk.

Prisjećanje na pokojnog Antu Erića, velikog zaljubljenika u sport i sportskog djelatnika, započelo je na groblju Podadvor, nakon čega je uslijedilo svečano otvaranje turnira.

Dobrodošlicu članovima obitelji, natjecateljima, trenerima i gledateljima poželio je Mario Rozić, član UO HNK Brotnjo-Čitluk, koji je također okupljene ukratko upoznao s likom i djelom pokojnog Ante Erića. Nakon toga, okupljenima se obratio Dragan Prusina, predsjednik Skupštine HNK Brotnjo-Čitluk.

– Dragi sportski prijatelji, sudionici turnira, sve vas iskreno pozdravljam, a na poseban način pozdravljam obitelj pokojnog Ante Erića. Imao sam čast osobno poznavati Antu koji je plijenio svojim entuzijazmom, svojom dobrotom te je ljude oko sebe činio boljim. Drago mi je da se evo osmi put sastajemo na ovom memorijalu, koji postaje i međunarodni. Nadam se da će dogodine biti i puno veći. No, u svakom slučaju uživajte, natječite se i koristim ovu prigodu da pobjednicima unaprijed čestitam – kazao je Dragan Prusina te dodao kako se nada i raduje budućim uspjesima svih sudionika turnira.

U ime obitelji sve sudionike turnira pozdravila je Ana Erić, kćer pokojnog Ante.

– Poštovani sudionici, organizatori i posjetitelji ovoga turnira, kao kćer pokojnog Ante ovim putem vas, u ime obitelji, srdačno pozdravljam i zahvaljujem vam što ste i ove godine doprinijeli da se, dva dana zaredom, prisjećamo lika i djela našega Ante, dugogodišnjeg sportskog djelatnika, nogometnog suca, sportskog izvjestitelja koji je svojim nesebičnim i posvećenim djelovanjem ostavio trag u svijetu sporta, pogotovo u nogometu. Moram istaknuti da ove godine održavanje turnira ima posebnu notu, a to je iz razloga što je sudionik ovog natjecanja moj nećak Ante Pehar, unuk pokojnog Ante Erića. Ante je vratar Zrinjskog i dobio je ime po svom djedu, a on je zaljubljenik u sport poput svih vas ovdje koji ćete sudjelovati u natjecanju – kazala je Ana Erić.

Ante Pehar, unuk pokojnog Ante Erića, početnim je udarcem službeno otvorio turnir, nakon čega su mladi nogometaši pokazali svu raskoš talenta. U jako zanimljivom i izjednačenom turniru ipak su se isticale dvije momčadi. Bile su to momčadi HŠK Zrinjski i HNK Brotnjo- Čitluk, koje su igrale u finalu turnira.

Nakon uspjeha u skupinama navedene momčadi u polufinalu su svladali NK Romari Vitez i ŠN As Međugorje. Vitežani su u utakmici za treće mjesto pobijedili ŠN As Međugorje, dok je HNK Brotnjo u finalu svladao HŠK Zrinjski. Momčad trenera Tomislava Pavlovića u finalu je slavila s minimalnih 1:0, što govori o uzbudljivosti finala, a mladi Čitlučani do trofeja su stigli pobijedivši sve svoje protivnike na turniru.

Petar Tolj (HNK Brotnjo-Čitluk) bio je najbolji strijelac turnira, a nagrade za najboljeg igrača i vratara turnira ponijeli su nogometaši HŠK Zrinjski. Ante Pehar izabran je za najboljeg vratara memorijalnog turnira u spomen na njegovog djeda, dok je Ilija Marušić izabran za najboljeg igrača.

Nagrade najboljim pojedincima, pehare i medalje za plasman uručili su predstavnici HNK Brotnjo-Čitluk i članovi obitelji pokojnog Ante Erića, a nakon turnira u Herceg Etno selu Međugorje održana je i Bijelo-crvena noć.

Na donatorskoj večeri HNK Brotnjo okupili su se prijatelji HNK Brotnjo kako bi svojim prilozima podržali rad kluba, a na poseban način Škole nogometa HNK Brotnjo koja okuplja veliki broj polaznika i postiže zapažene uspjehe.

 

WordPress Video Lightbox