Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Dodjela bespovratnih novčanih sredstava za lokalne inicijative

U okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji provodi CRS postoji mogućnost dodjele bespovratnih novčanih sredstava za ideje koje doprinose pomirenju i jačanju društvene povezanosti u lokalnim zajednicama. Namjena ovih sredstava je podrška lokalnim inicijativama i spontan odgovor na potrebe zajednica (sudionica projekta PRO-Budućnost) koji zahtijevaju fleksibilnost i brzinu djelovanja, kako bi se iskoristio povoljan trenutak za realizaciju i promociju izgradnje mira i razumijevanja među građanima svih nacionalnosti. Inicijative mogu uključivati aktivnosti iz kulture, sporta, obrazovanja ili bilo koje oblasti koja ima potencijal da okupi veći broj sudionika oko zajedničke ideje/vrijednosti.

Uvjeti za dodjelu sredstava:
– Inicijativa/aktivnost doprinosi jačanju povjerenja i društvene povezanosti na lokalnom nivou;
– Inicijativa/aktivnost okuplja veći broj sudionika oko zajedničke ideje/vrijednosti;
– Prijedlog aktivnosti treba biti dostavljen u pisanoj formi (popunjen obrazac za prijedlog projekta);
– Rok za realizaciju je kraj prosinca ili najkasnije sredina siječnja;
– Iznos za aktivnost ili aktivnosti ne prelazi 1.800 KM;
– Nositelj inicijative mora biti organizacija, a ne pojedinac.

Prednost imaju aktivnosti koje povezuju različite etničke ili vjerske grupe, te aktivnosti koje uključuju sudionike iz više općina/gradova.

Ideje koje zadovolje ove uvjete će se razmotriti, nakon čega će vas kontaktirati naš projektni tim radi podrobnije analize ideje.

CRS će sklopiti Ugovor o suradnji sa organizacijom koja je dobila sredstva za provođenje aktivnosti. Organizacija je dužna dostaviti izvješće po okončanju aktivnosti koji sadrži opis realizirane aktivnosti i postignutih rezultata, sa fotografijama, te medijski izvještaj, ukoliko je aktivnost promovirana u medijima.

Ukoliko aktivnost uključuje izradu pisanih ili vizualnih materijala, oni moraju sadržavati logotipe projekta PRO-Budućnost, te prije izrade dobiti odobrenje CRS-a i USAID-a.

U uvodnom dijelu sudjelovanja u projektu, Općina Čitluk je na sjednici Općinskog vijeća Čitluk usvojila Platformu za Mir. Također, Općina Čitluk je sudjelujući na projektima PRO-Budućnost nedavno su završeni radovi unutarnjeg uređenja dograđenog dijela Osnovne škole Bijakovići, i to na način da je Projekt sufinancirao vrijednost radova cca 51%, dok je Općina Čitluk osigurala preostala sredstva.

Prilog

Obrazac za prijedlog projekta

WordPress Video Lightbox