Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Dani berbe grožđa nastavljaju se u petak

Nakon što su 64. Dan berbe grožđa započeli proteklog vikenda, program ovogodišnje turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije nastavit će se u petak, 20. rujna te će potrajati sve do 22. rujna (nedjelja) i završne svečanosti na Broćanskom trgu.

U petak, s početkom u 20 sati u podrumu „Dodig“, smještenom u Sport centru Međugorje“, bit će predstavljena knjiga „Brotnjo i Brotnjaci“. Spomenuta knjiga autorski je rad Jure Belje i Danke Dugandžića, a nakladnik knjige o Brotnju i Brotnjacima u prošlosti i sadašnjosti je Ogranak Matice hrvatske Čitluk.

Nakon predstavljanja ove knjige u podrumu Dodig bit će održana i stručna predavanja za vinogradare i vinare, koja se svake godine održavaju u sklopu programa Dana berbe grožđa. Organizacijski odbor manifestacije stručna predavanja za vinogradare i vinare organizira u suradnji sa Agronomskim i Prehrambeno-tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Mostar te Federalnim agromediteranskim zavodom, što je lijepa prigoda za susret i razmjenu iskustava stručnjaka iz područja vinogradarstva i vinarstva i samih uzgajivača vinove loze i vinara.

Karate klub Brotnjo-Hercegovina u subotu, 21. rujna u Čitluku će ugostiti veliki broj karatašica, karataša, trenera, sudaca i naravno gledatelja na sedmom „Brotnjo openu“. Međunarodni karate turnir, koji se tradicionalno održava u sklopu Dana berbe grožđa, započet će u 10 sati, kada će u Gradskoj športskoj dvorani Čitluk započeti natjecanje u izvođenju kata, dok će sat kasnije početi i borbe. Svečano otvaranje turnira bit će upriličeno u 16 sati, nakon čega će se održati borbe u seniorskom dijelu turnira.

Također u subotu, u Galeriji fra Didaka Buntića održat će se predstavljanje zbornika „VERBA VOLANT – SCRIPTA MANENT“. Zbornik je priređen u čast akademika Stjepana Krasića, a nešto više o zborniku reći će njegovi urednici prof. dr. Vincije B. Lupis i prof. dr. sc. Branko Matulić, kao i sam akademik Krasić.

Zbornik će publici biti predstavljen u 19 sati, dok će u istoj galeriji u 20 sati biti otvorena izložba akademskog grafičara Marka Šaravanje koja nosi naziv „Hercegovina“.

Posljednjeg dana manifestacije, u nedjelju, 22. rujna u hotelu Brotnjo će se održati turistički forum „Upravljanje turizmom“. Organizator ovog foruma je Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru a početak foruma najavljen je za 14,30 sati.

Tradicionalni svečani mimohod svih sudionika manifestacije od Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića do Broćanskog trga započet će u 18 sati, a po dolasku sudionika manifestacije na Broćanskom trgu će uslijediti otvaranje manifestacije i kulturno-umjetnički program.

Posjetitelje manifestacije na Broćanskom trgu očekuje raznovrstan kulturno-umjetnički program te koncert Grupe Magazin, ali i bogata ponuda autohtonih hercegovačkih vina vrhunske kvalitete koje za ovu prigodu pripremaju broćanski vinari i njihove kolege iz Hercegovine. Blatinom, Žilavkom i ostalim vinima ove će se večeri nazdravljati iz čaša s logom manifestacije te uživati u jelima koje će pripremati Udruga Susret.

Udruga roditelje i prijatelje djece s posebnim potrebama „Susret“ završne će večeri Dana berbe grožđa na Broćanskom trgu pripremati hranu za sve posjetitelje, a posjetitelji će kupujući hranu podržati rad ove udruge.

WordPress Video Lightbox