Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Danas se obilježava Svjetski dan učitelja

Danas, 5. listopada, učitelji diljem svijeta obilježavaju svoj dan. Skromno kao i obično, radno, ali specifičnim, možda nikada težim uvjetima – uz nezaobilazni dio rečenice: poštujući higijensko-epidemiološke mjere.

Upravo tako su učitelji naše škole, OŠ fra Didaka Buntića, obilježili svoj dan. Najprije su održane sjednice stručnih aktiva, nakon čega je u školskom holu upriličen prigodni domjenak i druženje.

Podsjetimo – Svjetski dan učitelja proglasio je UNESCO 1994. godine, a na slične načine obilježava se u preko stotinu zemalja svijeta. Cilj mu je ukazati na plemenitost, bitnost i zahtjevnost toga poziva, u današnje vrijeme često marginaliziranoga.

A prvi je učitelj uvijek isti, kako nekad tako i danas – svjetionik na putu, sigurna luka u nemirnim đačkim vodama, onaj koji pomaže školjci da otkrije vrijednost svojih bisera.

Nisu nam obitelj, ali mnogi su nas poznavali bolje od članova obitelji, napisa netko od učitelja. Poželite li im se javiti, zasigurno nećete pogriješiti, jer čak i ako su odavno u mirovini, ne zaboravite – jednom kada postanu učitelji, oni to nikada ne prestaju biti.

S. Prusina/OŠ fra Didaka Buntića

WordPress Video Lightbox