Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

„Cvrčak“ i „Časna sestra Dominika“ predstavljeni na Mediteranskom festivalu knjige

Dječji list “Cvrčak” namijenjen je učenicima osnovne škole, njihovim roditeljima i učiteljima. Djeci nudi dodatan materijal za čitanje jer sadrži kraće književno-umjetničke tekstove, a znamo da dijete koje čita dječje listove razvija naviku čitanja i čitateljsku kulturu.

List potiče i slušanje jer djeca rado slušaju tekstove primjerene njihovoj dobi, objavljene u ovom listu, a koje im čitaju odrasli. A nakon čitanja mogu se provoditi različiti oblici govornih vježbi pa list potiče i na govorenje. Cvrčak je veliki poticaj i za pisanje (sastavci, izvješća, obavijesti, pisma…). Daje i veliki doprinos učeničkoj kreativnosti; poticaj je za osmišljavanje i provođenje različitih kreativnih aktivnosti.

U stvaranju lista sudjeluju, osim učenika i brojni književnici i edukativni stručnjaci čiji je cilj osvješćivanje vrijednosti dječjih listova koji štite najmlađe od štetnih utjecaja naše svakodnevnice (Božidar Prosenjak, Emil Raspudić, Pero Petrušić, fra Ante Marić, Milena Jukić Bandić, fra Goran Azinović, Paula Tomić, fra Miljenko Stojić, Monika Planinić, Miljenka Koštro, Iva Nuić, Dubravka Soldo, Tanja Nakić, Jadranka Lasić, Jelena Soldo, Željka Miletić…)

List izlazi već devetu godinu zaredom u nakladništvu OMH u Čitluku, kao dvobroj (pet puta tijekom školske godine). Čita se na području Hercegovine i srednje Bosne. Nastoji svoje malene čitatelje nagraditi svake školske godine jednim edukativnim izletom pa je i ove godine (kao i prošle) odveo jedan broj svojih čitatelja iz sve tri osnovne škole Brotnja na Mfk-e Split gdje je od 15.00-16.00 bilo organizirano predstavljanje lista i knjige “Časna sestra Dominika” Emila Raspudića.

Emil Raspudić, poznati broćanski književnik, sudjeluje u radu lista od samog početka, a ujedno je i član Uredništva.

List su predstavili: Jasna Ćorić-glavna urednica te stalni suradnici: Paula Tomić (diplomirana teologinja), Tanja Nakić (profesorica engleskog i hrvatskog jezika) i Emil Raspudić (književnik i umirovljeni dugogodišnji prosvjetni djelatnik).

O knjizi ” Časna sestra Dominika” govorio je sam autor te don Mirko Barbarić (ravnatelj salezijanske zajednice na Kmanu), a na početku je gledatelje s podacima o autoru knjige upoznala nakladnica Jasna Ćorić.

Zahvaljujemo ovim putem gospodinu Davoru Ljubiću na pomoći u realiziranju ovog izleta.

Uredništvo dječjeg lista „Cvrčak“

WordPress Video Lightbox